Meyveler; armut, tüm elma çeşitleri, greyfurt, kivi, nar ve diğer tüm meyveler
* Sebzeler; brokoli, brüksel lahanası, tüm renkli biberler, enginar, ıspanak, havuç, karalahana, kereviz, karnabahar, bamya ve diğerleri
* Tahıllar; Kahverengi pirinç, darı, karabuğday, mısır
* Baklagiller; barbunya, fasulye, nohut, mercimek, siyah fasulye, taze fasulye
* Balık ve deniz ürünleri; istavrit, levrek, lüfer, mezgit, palamut, somon, sardalye, uskumru
* Kümes hayvanları; derisi alınmış beyaz hindi eti ve tavuk
* Kırmızı et; yağsız bonfile, kuzu fileto ( sınırlı alınmalı )
* Kabuklu yemişler ve tohumlar; fındık, keten tohumu, soya, tahin, ceviz, badem, kabak çekirdeği.
* Yağlar; halis sızma zeytinyağ, ceviz yağ, badem yağ,
* İçecekler; kafeinsiz yeşil çay, filtre edilmiş su, bitkisel yağlar
* Çeşniler ve Baharatlar; biber, beyaz biber, deniz tuzu, hardal, kakao tozu, nar şurubu, fesleğen, kişniş, köri, yenibahar
* Özel otlar; Biberiye, zencefil, yeşil çay, zerdeçal