Tarçın: Mideyi rahatlatır. Kusmayı engeller. Bal veya limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser.
Nane: İçerdiği mentol, mideyi rahatlatır ve ülsere yakalanma riskini azaltır. Nane çayı; baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasını iyileştirmeye de yardımcıdır.
Patates: Orta boy bir patates, bir gün içinde alınması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin maddesinin kendisini yenilemesini sağlar. Patates kesinlikle kızarmış olmamalıdır.
Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir. Günde 4 dilim yeterlidir.
Kayısı: İçeriğindeki betakaroten, saldıran moleküllerle savaşarak kanser riskini azaltır. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller.
Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde mide sindirimine yardımcı olur. Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla ve anne adaylarına iyi gelir.
Meyan kökü: Adrenalini yükseltir, kan basıncını düşürür, stresi engeller.
Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ve B vitamini, vücuda direnç kazandırır.
Yoğurt: Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler. Mide sindirimine yardımcıdır. Meyveli yoğurtlara 20 gr şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir.
Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlayan potasyum açısından zengin bir kaynaktır.
Nohut: Östrojenin vücuttaki etkilerini dengeleyen ve menopozun yarattığı etkilere karşı vücudu koruyan "Fitoöstrojen" içerir. Sebze proteininin en zengin kaynaklarından birisidir. Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir. Göğüs kanseri riskine karşı koruyucudur.
Kuru erik: Antioksidanlar açısından zengindir. İdrar yolları kaslarını rahatlatır, bu da kolon kanserine karşı korur. Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir. İçerdiği yüksek orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede tutar.
Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır.
Lahana: Ülseri olan kişiler için mideyi temizleyici etki yaratır. Yüksek oranda C vitamini içerir. Kırmızı lahana, antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir. Kanser riskini önleyici etkiye sahiptir.
Badem: Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini ve antioksidan içerir.
Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler. Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir. İçerdiği nikotinik asitle, vücudu birçok kansere türüne karşı korur.
Hindi Eti: Folik asit açısından zengindir. Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir.
Fındık: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir. Her gün alınacak bir avuç fındık, kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucu etkiye sahiptir.
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir. Lif özelliği, kandaki kolesterol oranını düşürür, şeker ve kalp hastaları için yararlıdır.
Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar. Antioksidan özelliğine sahip E vitamini açısından da zengindir.
Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir. Gözler için gereklidir. Katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi içerir.
Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir.
Hurma: Yüksek oranda demir içerir. Önemli bir enerji kaynağıdır ve doğal müshil etkisine sahiptir.
Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir. Vücudun, fasulyenin içerdiği karbonhidratları şekere dönüştürmesi uzun zaman alır.