Bel ve kalça bölgesinin kalınlaşmasının ve yağlanmasının nedenleri
* Alkol, asitli ve konsantre meyve suları * Tatlılar; hamurlu, şerbetli tatlılar * Pasta ve çikolata çeşitleri * Börek, poğaça, açma, kuru pastalar * Kızarmış patates, makarna, pizza çeşitleri * Mayonez, aşırı reçel tüketimi, fıstık ezmesi * İç pilav gibi aşırı yağlı pilav çeşitleri * İçli köfte, kebap çeşitleri * Çok hızlı yemek yeme alışkanlığı * Gece uyanıp atıştırma veya çok geç saatlerde yemek yeme * Yemek yedikten sonra uzanmak veya uyumak * Aşırı kahve tüketimi Haftada3cmkadarincelmesıkılaşmayıifadeederken,5cm'ekadarolanincelmekilokaybını,10cm'ekadarincelmedeneyazıkkikasvesudokukaybınıifadeediyor. Kısacası bölgesel olarak zayıflamak isteyenler, mutlakayağkaybınıhedefleyendiyetleryapmalı,bolsuiçmeliveilkfırsattaegzersizebaşlamalıdır.