Diğer omega-3 kaynakları arasında
ceviz, soya, keten tohumu ve koyu yeşil yapraklı sebzeler bulunmaktadır. Vücudun ihtiyacını karşılayabilmek için hepsinden düzenli olarak ve yeterli miktarlarda tüketilmesi gerekmektedir.
Pişirmede ve salata soslarında soya yağı veya ceviz yağı kullanmayı deneyebilirsiniz.
Omega-3 yönünden zengin beslenen tavukların yumurtalarını ve omega-3'le zenginleştirilmiş diğer besinleri de tercih edebilirsiniz.
B6 vitamini (Pridoksin), eksikliğinde kanda homosistein (kanda bulunan bir madde-damar sertliğine neden olur)seviyesi yükselir. Bu da damar sertliğinin habercisidir. Kalp hastalarında B6 vitamini düzeyi azalır. B6 vitamini kaynakları: Muz, balık, fasulye, bezelye, tavuk, hindi, buğday, biftek, patates, fındık, kepekli ekmek, portakal, süt, ıspanak, ceviz.
C vitamini (Askorbik asit ), Coumadin türü kan sulandırıcı ilaç alanların yanı sıra özellikle kalp hastalıklarından korunmak ve damar sertliği ve yüksek kolesterolü azaltmak için gün içinde mutlaka besinlerle alınması gerekmektedir.
C vitamini kaynakları: Siyah üzüm, yeşil biber, kivi, karnabahar, lahana, brokoli, portakal, mandalina, greyfurt, böğürtlen, üzüm suyu, patates, domates, bezelye, pırasa, muz, çilek, şalgam ve yeşil yapraklı sebzeler.
Folik asit (B9), damar sertliği yapan Homosistein seviyesini kanda normal sınırlarda tutarak, kalp krizi riskini azaltıyor.
Folik asit kaynakları: Ispanak, fasulye, buğday, bezelye, fındık, baklagiller, kepek ekmek, yumurta, balık, muz, portakal, limon, patates ve mısır.