Beslenme alışkanlığımızı gözden geçirmeliyiz. Doymuş yağ oranının azaltılması çok önemlidir. Hayvansal yağlardan: kuyruk yağı, et içinde bulunan yağ, tereyağ, süt ve yoğurtta bulunan yağ ve kaymak uzak durmamız grubun içine girmektedir.
* Tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri içeren yağların oranının arttırılması gerekiyor. Bitkisel yağlar: zeytin yağ, fındık yağ, ayçiçek yağ, badem yağ vb.
*
Posa içeren yiyeceklerden özellikle meyve ve sebze tüketimi arttırılmalıdır. * Yiyeceklerdeki kolesterol miktarına dikkat edilmelidir.
*
Yağ içeren ve aşırı tuzlu besinlerden uzak durulmalıdır. * Kızartma ve şarküteri ürünleri (sucuk-salam-sosis vb.) alınmamalıdır.
*
Şekerli ve beyaz unlu yiyecek çeşitleri nadir tüketilmeli veya mümkünse hiç alınmamalı. * Her gün en az 30 dakika açık havada yürüyüşe çıkılmalı.
*
Günde mutlaka 12 bardak su içilmeli. * Stresli ortamlardan uzak kalınmalı.
*
Akşam 20.00'den sonra az yağlı süt veya yoğurt veya bir meyveden başka hiçbir şey yemeyin. * Taze meyve veya çiğ salata tüketin.
*
Beyaz ekmek tüketmeyin. * Un veya tereyağ ile kavrulmuş çorba tüketmekten kaçının.
*
Beşamel soslu yemeklerden uzak durun. * Aşırı baharat içeren ve yoğun tuzlu olan yemeklerden vazgeçin.
*
Alkolden vazgeçin. Olmuyorsa haftada sadece 2-4 kadeh şarap alabilirsiniz.