Kalp Sağlığı: Bazı genetik faktörler belli kişilerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma ihtimallerini daha yüksek olarak gösterirler. Basit ve uyulması kolay beslenme tavsiyeleri bu riski azaltmaya yarar.
Kemik Sağlığı: Belirli genetik faktörler, kemiklerin, bazı besinlerle daha sağlam kalabilmesi için bazı gıdalara olan ihtiyacı işaret eder. Tavsiye edilen bazı yiyecekler bu sorunu çözer.
B Vitamini Kullanımı: Birçok insan vücutlarının B vitaminini kullanım yolu ile ilgili birçok değişik genetik varyasyona sahiptir. Tavsiye edilen bir takım destek ürünleri bu sorunu çözebilir.
B Vitamini Kullanımı: Birçok insan vücutlarının B vitaminini kullanım yolu ile ilgili birçok değişik genetik varyasyona sahiptir. Tavsiye edilen bir takım destek ürünleri bu sorunu çözebilir. Detoksifikasyon: Genleriniz vücudunuzun toksinlerden kendi kendini temizleyebilme yeteneğini de belirler. Eğer gerekliyse, sağlığınızı geliştirmek için temizleme sistemlerinize uygun spesifik gıdalar tavsiye edilir.
Antioksidanlar: Vücudumuzun serbest radikalleri nasıl nötralize ettiği bilgisi genetik olarak belirlenmiştir. Bu yaşlanmada ve birçok değişik rahatsızlıkta önemli bir etkendir. İltihaplanma: Genetik profilinize bağlı olarak, iltihaplanma hasarları ile savaşabilmek için bazı belirli yiyeceklere ihtiyaç duyabilirsiniz. İnsülin hassasiyeti: Eğer genleriniz insülin hassasiyeti riskinizi arttırıyorsa, beslenme sisteminiz ve hayat tarzınız ile ilgili tavsiyeler ile bu riskinizi azaltılıp şeker hastası olma ihtimaliniz düşürülebilir.