Organik ürünler; doğa ve insan sağlığını korumayı amaçlayan, doğadan aldığını doğaya iade edip tarımın sürekliliğini sağlamayı amaçlar.
Üretim aşamasında suni gübre, sentetik ilaçlar, antibiyotikler, hormonlar, kimyasal boyalar ve diğer katkı maddeleri kullanılmayan ve genetik modifikasyona uğramamış ürünlere verilen genel isimdir.
Organik tarımla ilgili gerçekler Kalite ve görünüm: Organik ve geleneksel gıdalar aynı kalite ve güvenlik standartlarına sahiptir. Aradaki fark; gıdanın nasıl yetiştirildiği, işlendiği ve toplandığındadır.
İşte bu sebeple;
Organik gıdalar daha çabuk bozulmaktadır. Katkı maddeleri kullanılmadığından görünümleri çok düzgün, büyük, renkleri albenili olmayabilir.
ÇEVRE Organik tarımın en belirgin artısı; doğaya saygılı olması, doğadan aldığı doğaya geri sunmasıdır. Bu bakış açısında çevreciler tarafından organik ürünler tercih edilmektedir.
FİYAT Çok uğraşa rağmen düşük verim alındığı için bu, fiyat artışlarına neden olmaktadır.
TAT Organik olmasından çok bir besinin tazeliği tadını belirleyen en önemli faktördür. Çoğu kişi organik gıdalarla, olmayanlar arasında tat farkı olmadığını dile getirmektedir.