Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 30 Ekim 2008  
Yazar Arşivi
Sağlınıza 41 kere maşallah dedirtecek 41 öneri
Kulağınıza küpe olsun
Haftanın öğüdü

Sağlınıza 41 kere maşallah dedirtecek 41 öneri

Kilo kontrolü için
25- Tam yağlı veya yarım yağlı sütler yerine yağsız olanları tercih ederek her porsiyonda 45-72 kalori daha az alın.
26- Kızartılmış balık yerine ızgara, fırın, buğulama balık tercih edin.
27- Kilo değişikliklerinizi belirli aralıklarla tartılarak izleyin ve kilonuz kontrolden çıkmadan gerekli önlemleri alın.
28- Sıvılarla aldığınız kalorileri takip edin. Meyveli soda, meyve suları ve alkol gibi kalorili içecekler siz farketmeden aldığınız kalorilerin artmasına neden olur.
29- Sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih edin, bu konuda uzmanlardan destek ve eğitim alın.
30- Besinleri kızartmak yerine ızgarada, fırında pişirerek veya haşlayarak tüketin.
31- Sos hazırlarken çok az yağ ilave ederek hazırlayın; çünkü yağların hemen hepsinin 1 yemek kaşığının 120 kalori içerdiğini bilin.
32- Yüksek yağlı besinlerden vazgeçmeyin, bu besinleri alternatifler üreterek tüketin (örneğin kızarmış köfte ve beyaz ekmekle hazırlanmış hamburger yerine, ızgara et ve çok tahıllı ekmek ile hazırlanmış sandviçi tercih edin).
33- Besinleri gün içerisinde küçük öğünler ve porsiyonlar halinde tüketin. Böylece hem doygunluk hissiniz artacak hem de vücudun çalışma hızını artırmış olacaksınız.
34- Yemeklerinize çorba ve salata ekleyerek kalori yerine miktarlarını artırın. Sebze çorbaları ile iştahınızı dengeleyebilirsiniz.

Sağlıklı atıştırmak için
35- Mikrodalgada veya teflonda yapılmış yağsız tuzsuz patlamış mısır tüketin.
36- Atıştırmak için light peynir ile beraber tahıllı kraker veya ekmek tüketin.
37- Küçük porsiyonlarda atıştırma yapın ve atıştırmak için besin öğesi içeriği zengin besinleri tercih edin.
38- Küçük bir avuç badem ya da fındığı hem atıştırmak hem de iştahınızı bastırmak için kullanın.
39- Açılış yemeğinizi iştah açan besinlerden en düşük kalorili ve besleyici olanlardan seçin ya da ana yemek olarak appetizerlerden seçim yapın.
40- Kızartılmış tavuk, balık yerine ızgarada veya fırında pişirilmiş olanları tercih edin
41- Yemek ve salatalarınız sossuz sipariş edip, kendiniz masaya getirilen limon, nar ekşisi, balzamik, hardal gibi kalorisiz tat vericilerden ekleyin.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sağlınıza 41 kere maşallah dedirtecek 41 öneri   / 29-10-2008
 Ergenlikte değişen beslenme alışkanlıkları   / 28-10-2008
 Yağlı tohumlardan uzak durun!   / 27-10-2008
 Tuza bağlı tansiyon   / 24-10-2008
 Kanserden korunma yöntemleri   / 23-10-2008
 Yaşlılıkta sağlıklı beslenme ayrı bir önem taşır   / 22-10-2008
 Su hayatın vazgeçilmezi    / 21-10-2008
 Kırmızı fonksiyonel besinler   / 20-10-2008
 Masum, Aşkım... ve Kaşif   / 18-10-2008
 Detoksun programlarına temel öneriler   / 17-10-2008
GÜNCEL
Hem Hem suçlu hem güçlü
14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla yargılanan Vakit...
Anne-kız el ele ölüme gitti...
'Korsan çocuklar' ailelerini...
Fareye attı çocuğu vurdu
'Bombaladık, özür dileriz'
Sözleşmelilere doğu sürprizi
Askeri radara roketli saldırı
SPOR
Başkent'te Başkent'te Fener alayı
Türkiye Kupası'ndaki ilk maçına yedek ağırlıklı çıkan Fener, usta...
İşte müthiş liste
Kazım'a küfür cezası
Trabzon yerle bir
Fitili ateşledi
Elveda Linderoth
Başkan'ın şakası yok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 22°C 11°C 
ANKARA Az Bulutlu 19°C 7°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 28°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 26°C 15°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.895,160 D:% 2,29
DOLAR S: 1,555 D:% -5,88
EURO S: 1,940 D:% -5,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi