Ergenlikte, günlük alınması gereken protein miktarı, biyolojik değeri yüksek olan et, süt ve yumurtadan karşılanmalıdır. Yapılan çalışmalar, proteini yeterli miktarda almayan ergenlerde büyüme ve gelişmenin tam olmadığını göstermektedir. Bu yaşlar aynı zamanda kemik gelişiminin en hızlı olduğu yıllardır. Erişkin kemik kalsiyumun yüzde 50'si ergenlik döneminde depolanır ve kemik kalsiyum içeriği 30 yaşında tepe noktasına ulaşır. Ergenlikte kalsiyumun yetersiz alımı ileri yaşlarda osteoporoz riskini arttırır. Kemik kitlesinin maksimum düzeye ulaşabilmesi ancak kalsiyum gereksiniminin tam olarak karşılanmasıyla mümkün olabilir. Kalsiyum alımının yeterliliği, sağlam bir kemik yapısı oluşumunu sağlayarak ileri dönemde görülebilecek osteoporoz (kemik erimesi) riskini azaltmaktadır. Az yağlı/yağsız süt ve yoğurdun tercih edilmesi hem yağ ve kolesterolün az alınmasını hem de daha fazla kalsiyum alınmasını sağlayacaktır.