İyi bayramlar
Güzel bir bayram günü ve yılbaşı akşamı geçirdikten sonra bayrama devam ediyoruz. Bugünü de sevdiklerimizle birlikte mutlu ve sağlıklı geçirmek için neler yapalım? Kurban Bayramı da bol yemekli ve tatlılı geçebilmektedir. Bize düşen ise hem keyfimizi yapmak, hem de vücudumuzu koruyabilmektir. Et yiyeceğimiz zaman hem az yağlı ya da yağsız pişirelim, hem de miktarını fazla tutmayalım. Yediğimizherneolursaolsuniyiçiğnemeyeçalışalımki;midemizyiyeceklerirahatlıklasindirebilsin,bizeağrıyadaekşimegibişikayetleryaşatmasın. Bayramlar ve özel günler biz Türk toplumu için çok önemli ve hatırlı günlerdir. En güzel yemekler hazırlanır, ikram edilir ve hepimiz de bu güzel yemekleri yemekten çok büyük keyif alırız. Aldığımız bu keyif bize duygusal bir tatmin yaşatır. Böylece de bu özel günler amacına ulaşmış olur. Zaman zaman böyle duygusal rahatlamalar daha huzurlu bir yaşam sürmemize destek olmaktadır. Ancak, burada terazinin kefelerini ayarlamak çok ince bir ayrıntıdır. Çünkü; keyif ile abartılı yemeği birbirinden ayırmak tamamen vicdanımıza kalmış bir durumdur. Sağlıklı yaşamak için yemek yemek ve bu arada da yemekten keyif alma işini başardığımızda büyük bir bilmeceyi çözmüş sayılırız. Bayramdaheptatlıyadaetyemeyeceğiz...Diğeryiyeceklerdendeihtiyaçlarımızıkarşılayacakmiktarlarıtüketmeyeçalışalım.Sebzeyemeklerivemeyvelergibi...Yediğimizherşeyinsağlığımızıkoruyabilmekadınaolduğunuunutmayalım. Bayram sonrasında doktorun kapısını hemen çalmamak için kendinize özen gösterin ve her şeyin aşırısından kaçının. Mide ve bağırsak sistemi karışınca hemen düzelmiyor ve bize biraz eziyet ediyor. Bu nedenle, vücudumuzun patronu biz olalım, dengeyi bozmadan bayramı sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bitirelim. Her lokma bizi ileride mutlu da yapabilir mutsuz da... Dikkati elden bırakmamaya çalışarak mutlu olduğumuz zamanı artırmayı başaralım. Yeni yılın ve bayramın güzelliklerle dolu devam etmesi dileğiyle...