Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 25 Aralık 2006  
Yazar Arşivi

2007'ye girerken

Bu yıl yılbaşı ve bayram günlerinin çakışmasıyla yemek alışkanlıklarımız iyice değişecek. Bu değişikliğe adapte olmakta güçlük çekebiliriz. Birkaç gün önceden küçük önlemler alarak daha rahat bir 5 günlük tatil geçirebiliriz. Özellikle son 3 güne dikkat etmeye çalışalım. Gün içerisinde kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeklerinden biraz fedakarlık etmeye başlayalım ki; bünyemiz sonraki günlere biraz daha iyi ulaşabilsin. (Bu arada son 5 haftadır daha önce hazırlamış olduğum zayıflama programını uygulayanları bunun dışında tutuyorum. Şimdi yazacaklarım son dakikada destek olabilecek küçük ipuçlarıdır.)
Güne, her zamanki gibi kahvaltı ile başlayalım ama yediğimiz peynir ve ekmek miktarını azaltalım. Eğer zeytin, reçel, bal, tereyağı gibi yiyecekler var ise bunları birkaç gün yemeyelim ve bayrama saklayalım.
Öğle yemeklerini mümkün olduğunca hafif geçirmeye çalışalım. İkindi vakti her zaman zor geçer. Bu nedenle 1 porsiyon meyve ile 1 galeta tercih edersek akşamı rahatlıkla getirebiliriz.
Akşam da az yağlı sebze yemeği, salata, bir kase yoğurt ile bir dilim esmer ekmek yersek doymuş olarak sofradan kalkabiliriz.
Akşamları televizyonun karşısında atıştırma alışkanlığı olanlar için; 1 avuç leblebi, 12 porsiyon meyve, belki 1 kase yağsız patlamış mısır iyi bir seçim olabilir.
Bayramın hepimiz için büyük önem taşır ve kurban eti de sofralarda baş tacı edilir. İlk önce kahvaltıdan başlayalım; her zamanki gibi güzel bir kahvaltı edelim. Sonrasında başlayacak bayram ziyaretlerinde mutlaka bir şeyler ikram edilir. Bunlardan en önemlileri tatlılar, börekler, dolmalardır. değilseniz bunlara dokunmayın.
Gelelim kurban etine... Etleri mutlaka kesimden sonra 24 saat dinlendirmek gerekir. Ancak geleneklerimize göre aynı gün kavurma yapılır ve yenilir. Yapılacak miktarı çok az tutup, et çiğ iken yağlarını ayıklayıp sıvıyağ kullanarak kavurma işlemini yapalım. Amaç adet yerini bulsun. Bayramın ikinci günü ise yediğimiz et miktarını biraz daha artırabiliriz.
Yılbaşı akşamına gelince; abartılı yemekler, kuruyemişler ve içki içilen bir akşam geçirecekseniz her birini sıra ile tüketin. Tatları ayrı ayrı alın. Akşam ve tüm gün bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.
Yılbaşı ertesinde ise eğer alkol tükettiysek mutlaka meyve tüketimini artırmak gerekecektir. Normalde günde 3-4 porsiyon yiyorsak, bugün 4-5 porsiyon yemek daha iyi bir seçim olur. Mutluluk dolu bir bayram ve yeni bir yıl geçirmeniz dileğiyle.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Vücut direncimizi nasıl artırabiliriz?   / 18-12-2006
 Osteoporoz ve beslenme   / 11-12-2006
 Okul döneminde beslenme önerileri   / 04-12-2006
 Karaciğer yağlanmasında beslenme önerileri   / 27-11-2006
 Yüksek kolesterolle nasıl savaşalım?   / 20-11-2006
 Beslenme anemileri   / 13-11-2006
 Kilo durumu ve kısırlık ilişkisi   / 06-11-2006
 Reflü hayatınızı karartmasın   / 30-10-2006
 Bayramı sağlıklı geçirelim   / 23-10-2006
 Yetişkinlerde zayıflık   / 16-10-2006
GÜNCEL
Acıya Acıya İpeksi dokunuş
'Yavaş yavaş delirdim, kimse bunu farketmedi' yazılı bir not bırakıp...
Ateşte açan çiçek
6 çocuklu nanobilgin
Light Polat geliyor
İcraat yok,kavga çok
60 YTL'lik bursa hücum
Üniversitede gasp öfkesi
SPOR
Ulusoy Ulusoy siyasete girecek
"Özerklik, Ali kıran baş kesenlik değildir" diyen Devlet Bakanı...
Federasyon bundan 46 sene...
Kritik zirve yarın
Alex ve Appiah telaşı
İliç'in yerine Yusuf
Çözüm bulacağız
Ve hatlar kesildi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 9°C 4°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 7°C -5°C 
İZMİR Az Bulutlu 13°C 3°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 9°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 17°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.180,200 D:% 0,25
DOLAR S: 1,426 D:% -0,24
EURO S: 1,878 D:% -0,19
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu