
* Öğünlerinizde balığa daha çok yer verin, haftada birkaç kere et yerine deniz ürünlerini tercih ederek yağ alımını azaltabilirsiniz.
* Günde beş porsiyon sebze ve meyve tüketin. Yağ açısından fakir ve lezzetli olmalarının yanında sebze ve meyveler tokluk sağlar.
* Tahıllara başvurun. Makarna, bulgur, kahvaltılık tahıl ürünleri (sade yulaf, müsli ve mısır gevreği vb) ve tam tahıllı ekmekleri tercih etmeye çalışın.
* Etiketler üzerinde bulunan besin öğeleri tablosunda, enerji, yağdan gelen enerji, toplam yağ, doymuş yağ ve kolesterol miktarlarına göz atın
* Hazır besinlerden düşük yağlı olanları tercih edin.
* Porsiyon ölçülerinizi kontrol edin, yağlı besinlerin ekstra porsiyonları, ekstra yağa neden olacaktır.
* Dışarıdan yemek yediğiniz zaman mönüden yağsız seçenekleri tercih edin.
* Büyük farklılıklar için küçük değişiklikler yapın. Yağlı tatlıların porsiyonlarını küçültüp, yemek hazırlarken veya seçerken kızartma yerine haşlama tercih edebilirsiniz.