* Besinleri kızartmak yerine suda, ızgarada veya buharda pişirme yöntemlerini deneyin. * Yüksek yağlı malzemeleri azaltın (yemeklerin üzerine serpilen peynir, tostun üzerine sürülen yağ gibi). * Tavaya kaşıkla yağ koymak yerine tavayı hafifçe yağlayın, daha sonra kağıt havluyla silin. * Yağ yerine süzme yoğurt sürün. * Kızartılmış besinleri kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını alın. * Paketlenmiş hazır karışımlara malzemeleri eklerken daha az yağlı seçenekleri kullanın. Yağlı kıyma yerine, yağsız kıyma, yağlı süt yerine, yağsız süt gibi.
Et, kümes hayvanları ve balık yemeklerinde az yağ kullanmak için * Hayvanın yağsız bölgelerinden elde edilmiş etleri tercih edin. * Yağ oranı yüksek olan etlerden daha az miktarda kullanın veya daha az yağlı olanları tercih edin. * Etin üzerinde görünen yağları sıyırın ve yağsız etin üzerinde bile bir miktar yağ bulunacağını unutmayın. * Kümes hayvanlarının derisini pişirmeden önce veya pişirdikten sonra ayırın. * Kırmızı et, kümes hayvanları ve deniz ürünlerini yapışmayan tavada çok az yağda pişirin. * Balık veya tavuğu nemli tutabilmek için kemiksiz olarak büyük bir alüminyum folyo içine meyve ve sebze, soğan, değişik otlar ve lezzet veren diğer malzemelerle birlikte sararak pişirin.