
* Ekmeklerde, keklerde, bisküvilerde, pudingte ve diğer tariflerde 1 tam yumurta yerine 2 yumurtanın beyazını, yumurta sarısının kullanılması gereken tariflerde yumurtanın tamamını kullanabilirsiniz.
Sebze yemeklerini az yağlı hazırlamak için ipuçları * Az suda sote, az miktarda yağsız et suyu veya su kullanılarak kapaklı ve yapışmayan bir kapta pişirebilirsiniz.
* Teflon tavada kızartma yapabilirsiniz.
* Sebze pürelerini, diyet sütle hazırlayın, içine lezzet ve besin öğesi katkısı için havuç ve kabak rendeleyin.
* Aromayı güçlendirmek için parmesan peyniri serpin.
* Sebzeleri fırında ızgara yapın.
Salataları az yağlı hazırlamak için ipuçları * Yağ oranı düşük soslar kullanın.
* Mayonez yerine sirkeli sos tercih edin.