* Makarnanın suyuna yağ koymayın, bunun yerine lezzet için taze bitkiler ekleyebilirsiniz.
* Kuskus, pirinç ve diğer tahılları yağ yerine bitki, yağsız et suyu veya sebze suyu ile pişirin.
* Ekmeğe sürülmek üzere yağı azaltılmış malzemeler kullanın.(light krem peynir ..)
Çorbalar, et yemekleri ve sosları az yağlı hazırlamak için ipuçları:
* Et suyu ve zengin soslar yerine, yemeğin lezzetini arttırıcı, sarımsak, zencefil, limon suyu, soğan, domates, yeşillik ve baharatlar kullanın.
* Evde et için yapılan marine işlemlerinde yağı azaltın veya tümüyle çıkarın.
* Kremalı soslar yerine, püre sebzelerle hazırlanmış soslar kullanın.
* Çorba, yahni ve soslardan yağı çıkarın.
* Çorbalarınızı sebze püresi ve yağsız sütle koyulaştırın.
Fırınlanarak pişirilen unlu mamulleri, az yağlı hazırlamak için ipuçları:
* Fındık ve kuru meyveler kullanabilirsiniz.
* Fırın kaplarına margarin, tereyağı, sıvı yağ sürmek yerine hafifçe yağ püskürtün.
* Kekin üzerine dökülen çikolatalı krema, fazlaca yağ içerdiğinden bunun yerine pudra şekeri, taze meyve veya meyve püresi kullanabilirsiniz.
* Hamurlarda malzemenin daha az yağlı veya yağsız olanlarını kullanabilirsiniz.
* Doymuş yağ miktarını azaltmak için, margarin veya tereyağı yerine sıvı yağ kullanın.