Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 27 Kasım 2008  
Yazar Arşivi
Beslenmede doğru bilinen yanlışlar
Aşırı su içmek zararlı olur mu?
Gıdaların besin değerlerini kaybetmemek için çiğ olarak mı yemeliyiz?
Şekersiz besin aynı zamanda kalorisiz midir?
Diyette meyve sınırsız tüketilebilir mi?
Diyet yaparken tuz kesilmeli mi?
Spor aç karna yapılmalıdır?

Beslenmede doğru bilinen yanlışlar
Sağlıklı beslenme ve uzun bir hayat için yapmanız gerekenleri bilmelisiniz. İşte sorular ve cevapları


Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda en sık sorulan ve cevapları hakkında pek çok farklı görüş öne sürülen soruları derleyip; yanlış bilinen doğrularla doğru bilinen yanlışları tek tek ele alıyoruzİşte sağlıklı beslenmede en merak edilenler
* Natürel zeytinyağı, saf zeytinyağından daha az kalori içerir?
Tipleri fark etmeksizin zeytinyağında tekli doymamış yağ asitleri yüksektir ve kalorileri oranları aynıdır. Ekstra natürel zeytinyağı daha az asit içerir ve saf ya da natürelden daha aromalıdır.
* Diyet yaparken yağ tüketilmemeli midir?
Tamamen yağsız diyetler yağda eriyen vitaminlerin (A, D, E ve K) emilimini engelleyerek bu vitaminlerin eksikliğinde oluşacak hastalıklara meydan hazırlar. Ayrıca hormon metabolizmasının düzeninin bozulmaması için de bir miktar yağ tüketilmelidir. Fakat 1 g'ının 9 kalori enerji verdiği düşünülerek aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.
* Öğün atlamak, kalmak kilo verdirir mi?
Hayır. Tam aksi ara öğünlerle desteklenmeyen bir beslenme düzeni ile metabolizma hızı düşer, aşırı açlık dolayısıyla bir sonraki öğünde fazla besin tüketimi gerçekleşir. Bunun sonucu olarak da kilo verme güçleşir.
* Gıdalardaki katkı maddeleri kansere neden olur mu?
Birçok kişi gıdalara katılan kimyasal maddelerin kanserin başlıca nedeni olduğuna inanmaktadır. Oysa ki, bu konudaki araştırmalar tüm kanser nedenlerinin yüzde birinden daha azının katkı maddelerine bağlanabileceğini göstermektedir. Gıdalara eklenen bazı katkı maddeleri ise inanılanın oluşumunu ya da etkisini engelleyebilmektedir. Burada önemli olan gıda denetiminin tam yapılması ve üreticilerin iyi üretim koşullarını sağlamasıdır.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Demir yetersizliği anemisi   / 26-11-2008
 Cildinizi koruyun   / 25-11-2008
 Haftasonu ve Kebap ilişkisi   / 24-11-2008
 Yaşlılık ve Alzheimer   / 21-11-2008
 Yararları ve zararları ile yağlar   / 20-11-2008
 Türkiye de obezite dengesi değişiyor mu?   / 19-11-2008
 Beslenme alışkanlıkları   / 18-11-2008
 Gen deyip geçme   / 17-11-2008
 Mucize diyet yoktur   / 14-11-2008
 Organik tarım   / 13-11-2008
GÜNCEL
Çeteye Çeteye göktaşı!
Savcı Gök düğmeye bastı, İzmir karıştı! Aralarında avukatların da...
4 bebek öldü
Gözaltında copla ölüm
Helikopterli dolandırıcı
Ya bilezikler ya canın
Öğrenci 'Seçme' Sınavı
Olimpik hamam!
SPOR
Fener'in Fener'in yeni hedefi Halil!
Hücumda yaşanan sorunu devre arasında çözmek isteyen Sarı-...
Avrupa senin işin
Feldkamp isyanı
FBTV'de dede zirvesi
Lincoln'ün inancı tam işi...
Tek şık kazanmak
Beni ikinci yarı görün
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 12°C 8°C 
ANKARA Yağmurlu 10°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 12°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 22°C 12°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 20°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.408,580 D:% -0,07
DOLAR S: 1,595 D:% 1,33
EURO S: 2,062 D:% 1,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi