Döner: Şöhreti yurtdışına taşan döner bir dünya değeri haline gelmiştir. İskender: Üretiminde sadece kuzu ve koyun etleri kullanılıp yaprak kıyma döneri şeklinde hazırlanıyor. Özellikle et seçimi, etin terbiye edilmesi ve dönerin hazırlanmasına kadar tüm aşamalarda özen gösterilmesi gereken bir kebaptır. Adanakebabı: Adana kebabını ayıran en önemli özellik, üretiminde kullanılan etin, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş koyunlardan elde edilmiş olmasıdır. Karışım hazırlanırken salça, sebze, karabiber, iç yağı gibi maddelerin dışında hiçbir şey katılmaz. Alinazik: Patlıcanın közlenip ince ince kıyılması, üstünün sarımsaklı yoğurtla kaplanması ve yoğurdun üstüne de kavrulmuş kıyma veya Adana kebabına benzer bir köfte konmasıyla oluşturulan, Gaziantep'e özgü bir kebap türüdür. Patlıcanlı kebap, Urfa kebabı, beyti, küşleme, çöp şiş, fıstıklı kebap, islim kebabı, külbastı ve oltu kebabı da diğer kebap türleri arasında yer alıyor.
Kebabınvazgeçilmezleri Şalgamsuyu: Şalgam suyu şalgam bitkisi, havuç ve bulgurun fermente edilmesiyle yapılıyor. B1, C vitaminleri ile bazı yararlı bakterileri içeriyor. Mide ağrılarına iyi geliyor, idrar söktürücü ve cinsel gücü artırıcı özelliği de bulunuyor. Turp: Çeşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turp, karaciğeri ve mideyi çalıştırıyor, böbreklerdeki kum ve taşı döküyor, bronşlara iyi geliyor, dalak şişliğini gideriyor, cildi güzelleştiriyor ve bağırsakları dezenfekte edip pekliği gideriyor. Roka: P ve K vitaminleri ile çok faydalı mineralleri içeren roka karaciğeri temizliyor, mideyi kuvvetlendiriyor, kansızlığı gideriyor ve cinsel gücü artırıyor.