* Günde en az 3 ana öğün tüketilmelidir. Ana öğünlere ek olarak 2-3 ara öğünde yapılmalıdır. * Egzersiz sırasında mutlaka sıvı alınmalıdır. Dehidrasyonu (sıvı kaybı) önlemek için egzersiz öncesi, sırası ve sonrasında sıvı tüketimi arttırılmalıdır. * Egzersiz sırasında ağızdan değil, burundan nefes alınmalıdır. * Karbonhidratlar egzersiz sırasında temel enerji kaynağıdır. Bu nedenle karbonhidrat alımına dikkat edilmelidir. Kompleks karbonhidratlar (esmer ekmek gibi) tercih edilmelidir. * Egzersiz öncesinde çok tok veya aç olunmamalıdır. * Egzersiz öncesi öğünde düşük insülin dalgalarını sağlayan düşük glisemik indeksli besinler (elma, yeşil mercimek, baklagiller) kana devamlı glukoz girişi sağlarlar. Bu da egzersiz yapan kişinin verimini artırır. * Egzersiz sonrası kaslarda azalan karbonhidrat depolarının yenilenmesi hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu nedenle egzersiz sonrası ilk iki saat içinde karbonhidrat içeren yiyecek ve içecek tüketmelidirler. * Yeterli ve dengeli diyetlerle yapılan egzersizlerde vitamin mineral gereksinimi karşılanmaktadır. Ancak diyetle yeterli alım sağlanamıyorsa ek vitamin mineral kullanılabilir. * Özellikle kadınlar diyetle yeterli düzeyde demir almalıdır. * Egzersizle birlikte yeterli düzeyde protein içeren yağdan kısıtlı bir diyet planlanmalıdır.