Brüksel lahanası besin öğesi içeriği zengin bir sebzedir. C vitamini ve K vitaminin mükemmel kaynağıdır. Folat, A vitamini, manganez, diyet posası, potasyum, B6 vitamini ve tiamin açısından iyi bir kaynakken, omega-3 yağ asitleri, demir, fosfor, protein, magnezyum, riboflavin, E vitamini, bakır ve kalsiyum da içeren önemli bir besindir. Hastalıklara karşı savaşan sülforafan, indoller, glukosinolatlar, izotiyosiyanatlar, komarin ve fenollar gibi pek çok bitkisel kimyasalı içerir. Brüksel lahanası; l Kanser de dahil olmak üzere hastalıklara karşı vücudun doğal savunma sisteminin aktivitesini artırır. Kanserli hücrelerin gelişimini kolonda yüzde 41-52 oranında azalttığı, karaciğerde ise yüzde 27-67 oranında azalttığı gösterilmiştir.
* Diğer sülfürlü sebzelerde de bulunan yapısındaki sülforafan isimli bileşenle vücudun detoksifikasyon enzimlerini etkinleştirir. Bu sayede özellikle prostat, kolon ve akciğer kanser riskini oldukça azaltır.
* Vücudun suda eriyen birincil antioksidanı olan C vitaminin önemli bir kaynağı olması nedeniyle kollajen dokunun oluşmasına ve bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcıdır.
* Ayrıca A vitamini içeriği ile de vücudun enfeksiyonlara karşı korunması ve cilt sağlığı için önemlidir.
* Hem çözünür posa hem de çözünmez posa olmak üzere yüksek posa içeriğine sahiptir. Bu sayede tokluk hissi vererek açlığı dengelemesinin yanında kolon sağlığının korunmasına da yardım ederek, divertiküller ve kolon kanseri gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
* Romatoit artrite karşı koruma sağlar.
* Zengin folat içeriği ile nöral tüp defekti gibi doğumsal defektlere karşı bebek sağlığını korur.