Güneydoğu Anadolu Gaziantep yöresine ait 'Yuvalama'yı bu kadar özel yapan tadıkadar zahmetli olması. Yapılacak miktar az değilse tek başınayapması zor. Aslında en zah-metli kısmı "yuvarlama" kısmı.Malzemeler; 500 gr. pirinç 300 gr. yağsız, çiğköftelik et,500 gr. kemikli ya da kuşbaşı et1 bardak nohut, 3 bardak süzülmüş yoğurt, 1 yumurta, su, sıvı-yağ, nane, tuz, karabiber.Yapılışı; pirinç yıkanıp süzgecealınır. Et makinası, robot veyamermer üzerinde merdane kullanılarak çekilip un kıvamına yakın hale getirilir. Pirince yağsızkıyma, tuz ve karabiber eklene-rek yoğrulur. Kıvama gelen ha-murun üzerine ıslak bir bez örtülür ve bu sırada yuvarlama işlemine başlanır. Yuvarlamalartencerede kaynatılır. Diğer tarafta et pişirilir. Pişmiş olan etinüzerine yuvarlama eklenir.Yoğurta yumurta katılıp karıştırılır. Yemeğin içine yavaş yavaş karıştırarak yoğurt dökülürve kısa bir süre daha kaynatılır.Üzeri için tavada yağ kızdırılır.