İç Anadolu
Orta Anadolu'da da yapılan bamya çorbası Konya'da klasik menülerde ara yemeği olarak önem arz eder. Malzeme; 1/2 su bardağı kuru çiçek bamya, 1/2 limon, 3 su bardağı su, 1/2 su bardağı kuyruk yağı, 1 su bardağı koyun eti, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 soğan, 1 yemek kaşığı salça, 5 su bardağı et suyu veya su, 2 çorba kaşığı limon suyu. Yapılışı; bamyaları 3-4 limon dilimi konulmuş suyla haşlayın. Tencereye eti ve kuyrukları koyun. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sadeyağını, soğanları ilave edin. Salçayı koyun. Suyu ilave edin, etler pişinceye kadar kaynatın. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyunu ilave edin, bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika pişirin.