
* Aşırı pişirmeyin. Sebzeleri haşlarken suda çözünen vitaminlerin önemli miktarı haşlama suyuna karışır Bu suyu atmayın, çorbalarda veya yemeklerinizde kullanın. Sebze ve meyveleri çok az suyla haşlayın.
* Kızartmak, vitaminlerin, neredeyse tamamen, yok olmasına yol açar. Kızartma işleminden uzak durun.
* Sebze ve meyvelerin vitamin içeriğinden maksimum şekilde yararlanmak için en doğru yöntem, çiğ veya buharda az pişirerek yemektir.
* Sebzeleri yıkadıktan sonra uzun süre suda bekletmeyin.
* Meyve ve sebzelerinizi satın alırken taze olmalarına dikkat edin. Meyve sebze alışverişinizi küçük miktarlarda yapın. Haftalık alışveriş yerine iki-üç günde bir almayı yeğleyin.
* Meyveleri, kabuklarını soymadan yiyin.