Ceple beynin ilişkisi!
Ceple beynin ilişkisi! Başlığa baktığında okuyucunun ilk aklına gelen şey, bir insanın beyni ile cebi yani parası arasındaki ilişki olacaktır. Bu da yanlış olmasa gerek. Bir insanın beyni ile parası arasında kuşkusuz ilişki var. Fakat bu ilişki bazen doğru orantılı bazen de ters orantılıdır. Beyinsel kapasitesi çok yüksek bir insan, varlıklı bir insan da olabilir. Beyinsel kapasitesi pek yüksek olmayan biri de varlıklı olabilir. Buradaki önemli noktalardan biri de beyinsel kapasitenin varlıklı olmaktan neyi anladığıdır.
***
Varlıklı olmak her zaman ve her şart altında acaba varlık ve para sahibi olmak mıdır? Tartışılır.
***
Bizim konumuz, özellikle Türkiye'de anne memesine hücum eden bebeler gibi hücum edilen cep telefonları ile beyin arasındaki bir ilişki. Uzmanlar, 10 yıla yakın bir süre cep telefonu ile konuşulması halinde, telefonun kafaya değdiği bölgelerde Gliomas isimli bir tümörün oluşabildiğini, bunun telefon kullanmayanlara göre yüzde 40 oranında arttığını söylüyorlar.
***
Finlandiya'daki Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu'nun 4 bin 500 kişi üzerinde yaptığı çalışma, böyle bir sonuç ortaya koyuyor.
***
"Cep ile beyin arasındaki ilişki" derken, bendeniz başka sosyolojik ve kültürel bir noktaya değinmek istemiştim. Hangi beyin, hangi sebeplerle bir cep telefonu ile gereğinden fazla, lüzumsuz miktarda ve sürekli olarak konuşur yahut konuşmak ihtiyacı hisseder. Cep telefonunun adeta bağımlısı haline gelen bir insanın, bu bağımlılığı gerek beyinsel gerekse kültürel olarak incelenmeye değmez mi? Kusura bakılmasın ama ben bizzat, İstanbul trafiğinde yol almakta iken kafayı takıp izledim ki, direksiyonda 30 dakikaya yakın ceple konuşan insanları da gördüm. Allah o müstesna beyinlerini korusun!