Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Ocak 2007  
Yazar Arşivi
Yazlık sinemalardaki çekirdek sesi...
Filmde sevişme sahnesi yok!

Yazlık sinemalardaki çekirdek sesi...

Sinema başka türlü bir aşktır, tek taraflı olmasına rağmen acı vermeyen...
Büyüme çağında hangimiz televizyon karşısına terk edilmedik ki, ya da yazlık sinemalarda çitlenenen çekirdek sesinden ayrı gayrı düştük? El mahkum; bebe kıvamındayken başka şansınız var mıdır zaten? Bu yüzden Filiz Akın'ın ya da Türkan Şoray'ın (daha doğrusu dönemin dublaj sanatçılarının) sesleri daha tanıdıktır, aşinayızdır onlara.
Annemizin sesi bir yabancının sesidir adeta; bu yüzden "ham" yapmamız istenirken hep televizyonun, yani annemizin sesi sonuna kadar açılırdı. Geçenlerde Cengiz (Abazoğlu) anlattı böyle bir hikaye. Mamadan nefret eden o bebek, ağzını beş karış açarmış Filiz Akın'ı görünce karşısında...

BAZILARI ŞANSLIDIR
Ayrı kıtalarda olmamız fark etmez ki; kimbilir başka diyarlarda başka başka bebeklerin ne ünlü cicianneleri vardı kimbilir; Rita Hayworth, Marliyn Monroe, Katherine Hepburn... Gel zaman git zaman, istemeden de olsa büyümek gerektiğinde her birimiz bazı meslekler seçmek durumunda kalırız kendimize.
Bazıları şanslıdır. Hayal ettikleri meslek, meslekleri olmuştur. Kimileri ise yaşamak, daha doğrusu yaşayabilmek için birer meslek edinir. Oyuncu olmak, tahminimce çoğu yetişkinin hayalidir. Çünkü her birimizin bir kahramanı vardır; onun gibi olmak ya da rol kesmek, bakış atmak neyse ne... Anlık bir özenme de olsa özenilir onlara bir şekilde.

GERÇEKLE HAYAL KARIŞIR
Mesela erkekler çoğunlukla kendilerini James Bond olarak görmek isterler beyaz perdede; zengin, güçlü, akıllı, karizmatik, yakışıklı, kültürlü vs... Eh, hal böyleyken kadın konusunda da dertsiz tasasız olur kahramanımız! Fantaziye bak! İşin kötüsü gerçekle hayali birbirine karıştırmak bir süre sonra kaçınılmaz olur kimileri için; baksanıza etrafınıza.
Tip idare ederken, cepte para, belde silah ünlü kadın düşkünü bir sürü James Bond'un Asya ayağı var etrafımızda! Ya da ilk rolünün ilk repliği ile yaşamını idam ettirebilen eski oyuncular vardır hayatımızda. Onlar aradan 30 sene de geçse hala malum sahnedeki jön duruşlarını bozmazlar, bozamazlar. İşte en tehlikeli ama en yaygın hastalıklar bunlardır beyazperdeye dair. Bense delice aşıktım Ayhan Işık'a. Siyah beyaz rengini bile daha cazip görürdüm, pespembe akça pakça tenimden! Aptal saptal "Jön var da biz mi poposunu sıkamadık?" geyiklerini bir yana bırakırsak, benim ergenlik hayallerimin beyaz atlı prensinin yerini kimse alamamıştı henüz.
Geçen pazar günü ilk defa, şu ünlülerin sıkça rağbet ettiği, futbolcuların ünlü sarışınları mıncıkladığı, tutucu kesimin okur yazarlarının marjinal aşklara yelken açtığı, ünlü mü ünlü Kanyon Alışveriş Merkezi'nin sinemasına gittim. Ne üzücüdür ki, böylesine nefis bir sinemanın şöhretini böylesine lüzumsuz konulardan edinmiş olması... Neyse efendim, "deja vu" seyircisi olarak pek bir keyifle terk ettik sinemayı; hem filmden memnunduk hem de sinema salonumuzdan.
Dostlarım pazar günlerini bir Türk filmi ile heba etmek istemediklerini söylemişlerdi, ama benim aklım "Son Osmanlı Yandım Ali" de kalmıştı bir kere. Hem ne demekti o öyle? Türk filmlerine destek çıkmak ne zamandan beri vakit kaybı olarak adlandırılıyordu? Ne yaptım ettim, kendime salı günü Türk filmi seyircisi bir arkadaş buldum. Alelacele 9.45 matinesine biletlerimi alıp, Kanyon'un en lezzetli yemeğinin olduğu KITCHENNETTE'te buldum kendimi.

BOŞ SALON!
Şu aralar başlayacağım sinema filmi ve televizyon programı dışında, yaptığım sporlarla (binicilik, pilates ve yoga) vücudumun sınırlarını zorlamakla meşgul olan kafam, sadece yeşil renkli gıdalara kodlu olduğu için, sebze çorbası ve panzenella salatasından oluşan bir menüye sadık kaldım ve kendimi koşarak tıklım tıklım olmasını hayal ettiğim sinema salonuna attım. Sinema salonunda son olarak izlediğim Türk filmi "Babam ve Oğlum"du. Onun kalabalıklığının yarısı olsa, oturmak için çetin bir savaş beni salonda beklemekteydi.
O da ne! Toplam 20 kişi koca salona serpiştirilmiştik adeta; kendimi yalnız ve çoook mutsuz hissettim. Kimbilir, belki de Kanyon seyircisi Türk filmlerinden hoşlanmıyordu. Etkilenmedim bu titreten klimanın soğuğundan; o bile başka şekilde hayal etmişti sanırım. "100 kişiyi serinletirim" hayalleri kurarken bizi zatürre edecekti neredeyse.

KENAN'LA GURUR DUYDUM!
"Osmanlı külhanbeyi olmak ne kadar yakışmıştı Kenan"a. Bilmeyenler muhakkak vardır; 1997 senesinde Kenan ve ben Best Model seçilmiştik. Dünyanın en tatlı adamlarından biriydi o zamanlarda da. Türk sineması için birçok güzel işlere imza atmıştı o günlerden bu günlere.
Sanırım işin sihri, onda doğuştan mevcut. Üstüne teknik bir kısım bilgi de eklenince, ergenlik aşkım Ayhan Işık'la tekrar karşılaştım o gece. Kenan bıyıklarını buraraktan, çapkın bakışlar fırlataraktan beni kendine bir kez daha hayran bıraktı. Meslek erbabı olmak mühimdir ama iyi insan olmak en güzel meziyettir. Pamuk kalpli, güzel gülüşlü, mütevazı kardeşimle gurur duydum gurur...
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalemimle değil, kanlı canlı geliyorum!   / 20-01-2007
 Hayatımın ilk tokadı...   / 13-01-2007
 Saddam Hüseyin   / 06-01-2007
 Var mı beni uslandıracak bir yağız delikanlı?!!   / 30-12-2006
 I Love Burhan Bey!!!   / 23-12-2006
 Kabala'nın perde arkası...   / 16-12-2006
 Mehmet'ten alıp Mehmetçiğe vereceğim   / 09-12-2006
 Papa ve bizim köyün delisi   / 02-12-2006
 Gerçek aşka yürüyüş   / 25-11-2006
 Çamur at, izi kalsın!   / 18-11-2006
GÜNCEL
Müdür Müdür 'Hacı'ladı
Bir banka müdürü, müşterilerinin hesabından 2 milyon 137 bin YTL'yi...
Şiddet pekiyi
'Masumum amca'
Solomon çizgiye bastı
Amerikan harikası
Ensest ilişki cinnetle bitti
MSN hacker'larına dikkat
SPOR
Volkan'ın Volkan'ın ikramı
Sarı-Lacivertli ekip, Lugano, Can, Önder, Kezman ve maç öncesi...
Hastalık şoku
Fransa'da doğdu Beşiktaşlı oldu
Kartal'da kritik gün
Tekke'ye kapımız açık
Yıldıray'dan yeşil ışık
Zirve Fener'in
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 12°C 8°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 15°C 4°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 19°C 15°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 19°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.846,380 D:% -0,66
DOLAR S: 1,424 D:% 0,21
EURO S: 1,839 D:% -0,27
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu