* Sucuk ve salamların marketlerde saklanma yöntemleri güvenilir mi? Gıda Güvenliği Derneği (GGD): Dilimlenerek satılan ürünler mikroorganizma bulaşmasına maruz kalabilir. O yüzden marketlerde 4 derecelik dolaplarda saklanmalıdır.
* Salam, sucuk ve pastırmanın çiğ yenmesi sağlığa zararlı mıdır? GGD: Salam, 72 dereceye kadar pişirilen etlerden üretildiği için zararlı etkisi yoktur. Sucuk ve pastırma farklı yöntemlerle üretildiği için pişirilerek tüketilmesi tavsiye edilir.
* İçleri işlenmiş ürünler içinde siyah renkli bazı maddeler nedir? GGD: Sosis, salam gibi işlenmiş ürünlere ilave edilen maddeler arasında kızarmış galeta unu ya da ekmek kırığı bulunur. Siyah renkli maddeler fazla kızarmış galeta unundan kaynaklanabilir.