Denetimsiz üretilen salam, sucuk, sosis ve pastırmaya sakatat katılıyor. Uzmanlar, markasız ucuz ürünlere 'dikkat' diyor....
Salam, sucuk, sosis diye yediklerimizin ne olduğunu biliyor musunuz? Merdiven altı üretim yapanlar, etin dışında her türlü hayvansal atığı kullanarak ürettikleri salam, sucuk, sosis ve pastırmayı ucuza satarak tüketiciyi kandırıyor. Bu ürünlerin içine tavuk derisi, tavuk bağırsağı ve taşlık katıldığını, sucuğa akciğer karıştırıldığını açıklayan uzmanlar, güvenilir markalardan şaşılmaması gerektiğini vurguladı.
MALİYETİ DÜŞÜYOR Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, dana eti ile yapılan bu ürünlerin sağlıklı ve lezzetli olduğunu belirterek, "Ancak, maliyeti düşürmek için, içine küçük baş hayvan etleri de konulabiliyor. Bununla birlikte üretim kalitesi düştükçe, içine tavuk derisi, kasaplarda kalan et parçaları, etin çok sinirli değersiz bölümlerinin konulduğu da biliniyor" dedi. Salam, sucuk ve sosisin içerisinde katkı maddelerinin de bulunduğunu anlatan Unutmaz, katkı maddeli besinlerin mümkün olduğunca seyrek ve az miktarda tüketilmesi gerektiğini ifade etti.