Beslenme Uzmanı Emel Unutmaz, salam, sucuk ve sosis gibi ürünlerin 'tadımlık' yenmesini önerdi. Bu ürünlerin içerisinde nitrit ve nitrat kullanıldığını söyleyen Unutmaz, güvenilir bir besinde bunların ne kadar kullanıldığının açıkça yazılması ve günlük en fazla tüketim miktarının da belirtilmesi gerektiğini kaydetti. Memorial Hastanesi Diyetisyeni İpek Ağaca ise, inorganik koruyucu maddeler olan, nitrit ve nitratların en çok salam, sucuk, sosis ve pastırma gibi işlenmiş et ürünlerinde olduğunu söyledi. Bunların, besinlerde kırmızı-pembe rengin sağlanmasının yanı sıra, besin zehirlenmesi oluşturabilen bakterilerin çoğalmasını önlediğini anlatan Ağaca, "Fakat fazla alımı sağlık açısından son derece sakıncalıdır" diye konuştu.