Emel Unutmaz, bu gıdaları alırken, duyu organlarımızla kontrol yapabileceğimizi söyleyerek, hileleri ortaya çıkaracak pratik yöntemleri şöyle sıraladı: * Öncelikle dış görünüşünde küflenme veya herhangi bir bozukluk olup olmadığına bakabiliriz. * Zarla dolgu maddesi arasında herhangi bir boşluğun olmaması gerekir. * Parmak arasında sıkıştırıldığında, parmak izi kalmayacak kıvamda olmalı, hava boşlukları bulunmamalı. * Kokusu iğrendirici nitelikte olmamalı. * Kesildiği zaman yüzey rengi, dışından farklı olmamalı. Yani dışıyla içi aynı renk olmalı.
KAYNATIP AYRIŞTIRIN * Ürünü aldıktan sonra bir miktar suda kaynatıp ayrıştırarak ne tür etler kullanıldığını anlayabiliriz. Farklı et kullanımları bu araştırmada fark edilebilir.