Süt ve süt ürünleri en önemli kalsiyum kaynaklarıdır. Süt, yoğurt ve peynir en fazla kalsiyum içeren gıdalardır. Bir bardak süt günlük ihtiyacımızın 1/4'ünü sağlar.
Tükettiğimiz süt ve süt ürünlerinin az yağlı veya light olanlarının tercih edilmesi enerji, kolesterol ve yağ alımının da minimuma indirilmesini sağlar. Ayrıca bu ürünlerin kalsiyum içerikleri tam yağlı olanlara göre daha fazladır.
ZENGİN GIDALAR Kalsiyumdan zengin diğer gıdalar; yeşil sebzeler, kabuklu deniz hayvanları, sardalya balığı, soya fasulyesi, fındık, badem, pekmez, kalsiyum ile zenginleştirilmiş meyve suları, ekmekler olarak sayılabilir.
Besin Ölçü Kalsiyum
Yağlı süt 1 Su Bardağı 291 Yağlı yoğurt 1 Kap 400
Beyaz peynir Kibrit Kutusu 190 Kaşar-çedar-permesan peynir Kibrit kutusu 200300
Ayran 1 Su Bardağı 285 Balık 1 Porsiyon (100 gr) 200
Sardalya 1 Porsiyon 300 Ispanak 1 Porsiyon 125
Börülce 1 Porsiyon 160 Soya 1 Porsiyon 225
Salata (yeşil) 1 Porsiyon 235 Mercimek 1 porsiyon 59
Nohut 1 Porsiyon 92 Portakal 1 Orta Boy 72
Muz 1 Orta boy 100 Kivi 1 Orta Boy 170
Yumurta sarısı 1 Adet 147 Fındık 100 gr 200
Badem içi 100 gr 250