Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 10 Şubat 2007  
Yazar Arşivi

14 Şubat tarihine dair...

Bugün 14 Şubat, neşe doluyor insan, falan mı demek gerekiyor anlamadım! Aslına bakarsanız toplumun direttiği 'sözde' özel günlere alerjim var sevgili okuyucularım. Birileri anne ve babalar günündeki gibi ceplerini doldurmakta, kimileri bugünlerin para tuzağı olmadığını anlatmaya çalışmakta. Neymiş efendim, senede bir gün de olsa sevdiklerimizi hatırlamak mühimmiş... Sevdiklerimizi 365 günün bir günü hatırlayabilmek için gazete ilanlarına ihtiyaç duyuyorsak, nasıl oluyor da onlara "sevdiklerimiz" diyebiliyoruz? Sevmek, bir an olsun onu aklımızdan çıkarmamak, onun için her an sevgi ve endişe duymak, onu pamuklara sarmak için fırsat kollamak demektir; yıllık gelir verginizi gününde yatırmayı unutmamak gibi bir şey değildir!

BAKMASINI BİLMEK LAZIM
Bu yüzdendir ki, "Sevgililer Günü'nü en verimli nasıl geçirebilirsiniz!" ya da "Sevgilinize ne hediye alabilirsiniz?" gibi engin bilgi birikimi gerektiren tavsiyeler vermek haddim değil. Keza, bendeniz Sevgililer Günü olarak takvimin her yaprağına bir işaret iliştirenlerdenim. Bu, şu demek: Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü... Sevgi paylaştıkça anlam kazanır, karşılık beklemeksizin verilen sevgi elbet bir gün değerini bulur. Bize düşen, sevdiklerimizi kendimizi sever gibi sevmektir. Peki kendini sevmeyen, kendinden nefret edercesine kendine zarar veren ve kendini hor kullananlar? Sizin işiniz daha zor, çünkü sizin Sevgililer Günü'nde ilk işiniz kendinize değer vermeye başlamak olmalıdır. Bırakın elalemi, kendi özünüzü bir sevin. Bir de dedim ya; sevgi talep etmeyin, karşınızdaki bıkana ona kadar sevgi verin.
Birisine karşılık beklemeden, sevgi, aşk, meşk vermek lafta kolay, icraatta zordur kabul ediyorum, ama becerebilirseniz dünyanın en tatlı şeyidir. Aaaa! Karşıdan hiçbir sevgi pırıltısı yok üzülme; sevme eyleminin verdiği mutluluk yanına kârdır. Bir de unutma; iki mutsuz insan bir araya gelince, ancak ve ancak mutsuz bir aşk yaşar. Bu yüzden önce mutlu ol, kendi ile sorunu olanlara resmen ırkçı bir tavır sergile; çünkü o senin gibi değil, o çoook mutsuz ve asıl derdi seni mutsuz etmek. Elalemin piskopatlarının hemşiresi rolü oynamanın ne gereği var? Gözlerinizi açın ve etrafınıza bakın, şahane erkek ve kadınlar var, ama bakmasını bilirseniz...
Bu da şehir geyiğidir: Düzgün kadın ya da erkek kalmamış, evlenilecek insan bulmak imkansızmış! Evliliğe böyle bakan birisi hayatı boyunca bu cümleyi sarfetmeye mahkumdur. Bir yerlerde okumuştum: "Dünyayı döndüren şey evliliktir ama burnuna yediğin bir yumruk da aynı şeyi yapar."
Evlenmek için değil sevmek, sevilmek için koştur hayatın peşinden... Ufak bir sır: Sevgi nedensiz olduğunda muhteşemdir. Güzel, yakışıklı, başarılı, karizmatik, ünlü, zengin, şefkatli ya da sana köpek muamelesi yaptığı için değil. Sebebini kelimelere dökemiyorsan, başın belada. Sen aşıksın arkadaş!

SEVGİLİME YILDIZ ALMIŞTIM
14 Şubat yaklaşıyor ve aşkınızı göstermek için fırsat kolluyorsanız, bu günü es geçmeyin. Para tuzağı biliyoruz, ama olsun varsın bu tuzağa bu seferlik gönül rızası ile düşelim. "Yaratıcı olmakta fayda var" derim. Durumunuz varsa paraya kıymakta sakınca görmüyorum. Bu da bir başka anlamsız zorlamalardan biridir; pahalı hediye almak ayıptır. Hayır, ayıp değil! Sevgilime bir hediye alacaksam onun değeri gözümde paha biçilmez olsa da aklımın ve tabii ki paramın yettiği kadarının en güzelini vermeye özen gösteririm; yani aşkımıza özen gösteririm. "Çiçek en anlamlı hediyedir" diye her özel anda çiçeği dayamak anlamlı bir hediye seçmek anlamına gelmiyor. Bu konuda yetenekli olmayabilirsiniz ama biraz düşünmek yeteneksizliğinizin panzehiridir. Mesela şöyle düşünün, "Bana ne alınsa havalara uçardım?" Size ufak bir tüyo: Güzel ülkemin insanlarının sevgisine sahipken, kendi çöplüğümün horozuyken beni ne mutlu edebilirdi? Hediyelerin en özeline, sevginin en güzeline sahibim... Yıldızım ışıl ışıl parlarken Sevgililer Günü'nde sevgilime gökyüzünden yıldız almıştım! Hem de çok ucuza ve belgesi ile... Sevdiğinizi gerçekten seviyorsanız, bugün onun için vakit harcayın. Kafanıza saksı muamelesi yapmayın, biraz özen, biraz gayret. Sevgililer Günü'nüzü bir şenliğe çevirebilirsiniz, bu bir tek sizin elinizde! Sakın unutmayın.
Tüm sevgililer sevgiyle kalın, sevginize hayatınız boyunca sahip çıkın.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Dostlar kendini kötü günde belli eder   / 03-02-2007
 Yazlık sinemalardaki çekirdek sesi...   / 27-01-2007
 Kalemimle değil, kanlı canlı geliyorum!   / 20-01-2007
 Hayatımın ilk tokadı...   / 13-01-2007
 Saddam Hüseyin   / 06-01-2007
 Var mı beni uslandıracak bir yağız delikanlı?!!   / 30-12-2006
 I Love Burhan Bey!!!   / 23-12-2006
 Kabala'nın perde arkası...   / 16-12-2006
 Mehmet'ten alıp Mehmetçiğe vereceğim   / 09-12-2006
 Papa ve bizim köyün delisi   / 02-12-2006
GÜNCEL
Ahlaksızlık Ahlaksızlık dublörü
Refah Partisi'nin 'Kayıp Trilyon' davasından 5 ay hapse mahkum olan...
Sürpriz rapor
Ayşe Teyze'den cevap
Gribe kışt kışt
Ciğerparem
1 'Hayır'a 4 bıçak
Böyleymiş kamyoncunun Takva'sı
SPOR
Tehdit Tehdit edildim
Futbol Federasyonu Başkanı, baskı altında tutulduğunu iddia ederek,...
Golleri tek başıma atamam
TV'ye çıktı işinden oldu
F.Bahçe şok edecek
Huzurum kalmadı
Yenilirsek istifanı ver
Bu şeref kraliçelerin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 14°C 9°C 
ANKARA Sisli 8°C -3°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 16°C 5°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 18°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.185,460 D:% 1,30
DOLAR S: 1,398 D:% -0,60
EURO S: 1,818 D:% -0,63
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu