Gözle görülmeyecek kadar küçük varlıklarıyla tezat oluşturacak kadar akıllı olan virüsler, modern tıbbın ilaçlarına karşı bir bir entrikalarla savaşıyorlar! Bu ilaçlara karşı bağışıklık oluşturuyorlar. Onlara karşı tıbbın tek çaresi yeni ilaçlar keşfetmek. Çoğu zaman gereksiz yere kullanıyoruz eski antibiyotikleri. Her grip olan, her öksüren bu antibiyotikleri kullanıyor. Gribal enfeksiyonların etken organizması çoğunlukla virüsler. Oysa bizim leblebi gibi yuttuğumuz antibiyotikler bakterileri öldürebilirler yalnızca! Yani boş yere ilaç alıyoruz! 'İlaçla 1 haftada, ilaçsız 7 günde geçer' diye kendi aramızda espri yapar hale geldik bu yüzdenViral bir üst solunum yolu enfeksiyonu, iyi bir bakımla ve kendilerine karşı savaşacak doğal bitkilerle ilaçsız iyileşebilir. Çoğu kadının muzdarip olduğu ve kutu kutu antibiyotik içmesine sebep olan idrar yolu enfeksiyonları için de bu bitkiler, virüs savaşında alınlarının akıyla çıkıyorlar Üstelik bir de antibiyotiklerin çoğu zaman işe yaramadığı hepatit gibi daha ciddi hastalıklarda doğal önlemler daha da önem kazanmakta.
Hızla üreyen bir mikrobun, ilaçtaki tek etken maddeyi etkisiz hale getirmesi çoğu zaman mümkün olabiliyor. Bitkilerde bulunan karmaşık bileşenlerin ise üstesinden gelmeyi başaramıyorlar. Biz bu mikroplardan daha zeki değiliz ancak onlar da doğanın şifa eline karşı donanımlı değiller. İşte size tabiatta Tanrı'mızın bizim için sakladığı 'ilaç'lar
SARMISAK Bilinen en eski antibiyotik, yaklaşık beş bin yıldır ilaç olarak kullanılmakta. Dünyada üzerinde en çok tüp ve canlı, insan ve hayvan deneyleri yapılmış bitkidir ve bunca deney sonucunda güçlü antibakteriyel ve antiviral etkinliği olduğu kanıtlanmıştır.
KEKİK En eski ve en fazla sayıda antibiyotik madde ihtiva eden doğal maddelerden biridir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından sinüzite, idrar yolu enfeksiyonlarından prostat iltihabına, kolitlerden hepatitlere kadar geniş kullanım alanı vardır. Çayından çok ekstresi, yağı ve distilasyon suyu kullanılır. Yüksek tansiyonu olan hastalarda sakıncalıdır.
MEYAN KÖKÜ Çin imparatorlarının bu maddenin ekstresini 'canlandırıcı tonik 'olarak senenin belirli dönemlerinde rutin olarak kullandıkları söylenir. İçerdiği doğal antibiyokitlerin yanında solunum yollarını koruyucu ve 'mukus' dediğimiz salgıyı artırıcı özelliği olması onu üst solunum yolları enfeksiyonlarındaki kırgınlıklarda vazgeçilmez yapar. Çin tıbbında ve mutfağında halen aktif olarak kullanılır, toksinlerden arındırdığına inanılır ve enerji içeceği olarak tüketilir. Bu ülkede bu bitkinin lakabıysa 'bitkilerin atası'dır.
OKALİPTÜS Dünya çapında yapılan birçok araştırma sonucunda antibiyotiğe dirençli birçok enfeksiyonda okaliptüs etkili bulunmuştur ancak çalışmaların çoğu hayvan deneyi düzeyindedir o yüzden dikkatli ve doktor kontrolünde, kişiye özel uygun dozlarda kullanılmalıdır.
ZENCEFİL Çok yönlü etkileri olan bu bitkinin antibiyotik etkinliği de var, virüs ve bakterileri öldürebiliyor. Bu özelliği, kodeine benzer öksürük kesici ve antihistaminik (allerji giderici) etkileriyle de birleşince, onu üst solunum yolları enfeksiyonlarının vazgeçilmezi yapıyor. Ayrıca kronik yorgunluğa da birebir.