6 porsiyon da ekmek, kurubaklagil ve tahıl yiyerek karmaşıkkarbonhidrat ihtiyacınızı karşılayın.Sebzelerde bulunan antioksidanlar (A, C, E vitaminleri ve selenyum gibi mineraller, oligosakkaritler, alkol ve fenoller gibi bazı maddeler) hastalıklara karşı vücudunsavunma mekanizmasını güçlendiriyor. Ayrıca sebzeler, içerdikleriposa ile bağırsak faaliyetlerineyardımcı olurken kabızlığı engelliyor ve uzun süre tok kalmamızısağlıyor. Elzem yağ asitleri olan omega3'den zengin beslenin. Vücudumuzda üretilemeyen ancak dışarıdan alınması elzem olan bazı yağasitlerini vücudun düzenli olarakkarşılaması çok önemlidir. Bu nedenle mutlaka balık tüketmeli, koyu yeşil yapraklı sebzeleri sofranızdan eksik etmemelisiniz. Hücresağlığı için çok önemli olan omega 3 yediden yetmişe herkes içinfarklı miktarlarda gereklidir. Prebiyotik ve probiyotiklereağırlık verin.Her ne kadar son yıllarda mutfaklara girmiş olsa dauzun yıllardır üzerinde çalışılanprobiyotik ve prebiyotikler güçlübağışıklık sisteminin olmazsa olmazlarındandır. Probiyotiklerbağırsak florası için faydalıbakterileri artırıp, bağırsaksistemini destekleyerekhastalık yapan mikroorganizmaların üremesine engel olabilmektedir böylece hem sindirimi kolaylaştırırlarhem de bağırsaklarda üretilen vitaminlerin sentezinderol alırlar.