Destek ürünleri kontrollü kullanın. Vücut toniği, bağışıklık sistemini güçlendirici olarak bilinen destek ürünleri doktorunuza danışarak kullanın. Bunlar arasında ekinezya, astragalus, multivitaminler sayılabilir. Eczanede reçetesiz de satılsa kendi kararınızla kullanmayın. Her ne kadar doğal da olsa bitkiler de istenmeyen tepkiler yaratabilir.
Örneğin ekinezya, özellikle doğu tıbbında çok eski tarihlerden bu yana soğuk algınlığı tedavisinde kullanılıyor olsa da uzu süreli kullanılması halinde vücudun buna alışması bağışıklık sisteminde gerektiğinde istenilen etkiyi gösterememesiyle sonlanabilir.
Bu nedenle doktor kontrolü ile kullanılması gerekir.
Sıvı alımınızı artırın. Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olacak bol su ve bitki çayı alımını kontrollü ve düzenli takip edin. Doğal, mevsiminde ve çok çeşitli beslenmeye özen gösterin.
Besinler saflaştıkça yararlı öğelerini kaybetmektedirler bu nedenle mümkün olduğunca esmer, kabuklu ve organik tarımla üretilen besinleri tercih etmeli, yemek alışverişlerinizde bildiğiniz markalara yönelmelisiniz.
Özel günler dışında alkol almamaya gayret edin. Bu özel günlerde ise 1 veya en fazla 2 kadeh tercihen şarap tüketin.
Alkol keyif verici bir madde olarak günlük yaşantımızda yer almaktadır. Alkolün, özellikle kronik alkol alışkanlığının, organizmanın immun savunması üzerinde olumsuz etkiler yaptığı kanıtlanmıştır.
Düzenli uyku saatleriniz olmalı, biyolojik saatiniz dakik olmalıdır. Uyku sırasında vücudumuz ve beynimiz dinlenirken bağışıklık sistemi dinlenmez. Aksine işgalci organizmalara karşı hazırlık yapar. Eğer iyi dinlenilmezse bağışıklık sistemi bozulabilir.
Kırmızı eti beslenmenizde haftada 1-2 öğün bulundurun.
Yağsız kırmızı et, zenginleştirilmiş mısır gevreği, kümes hayvanları, süt ve yoğurt kaynakları ile vücudun çinko ve demir kaynaklarını almasına destek verin.
Turuncu renkli besinler bol bol tüketin.
A vitaminini karşılamanın en iyi yollarından biri de beta karoten içeren gıdaların diyette fazlaca yer alması gerekir.
Havuç, kabak, bal kabağı, topatan kavunu ve tatlı patates en zengin kaynaklardandır.
Kefir ile mide barsak floranızı zenginleştirin.
Barsaklardaki mukoza tabakasında yer alan trilyonlarca iyi huylu bakteri metabolizmanın zararlı bileşiklerce kuşatılmasını engellemektedir.
Bu nedenle yoğurt ve bir tür fermente süt ürünü olan kefir tüketerek vücudumuza destek güç göndermekte fayda vardır. Bu canlı besinin daha yararlı olabilmesi, daha başarılı sonuçlar doğurması için yeterli miktarlarda, düzenli tüketimi çok önemlidir.