Her ne kadar sürekli
et yiyen biri olmasam da,
eti ilginç sunan bir mekandan bahsetmek istiyorum.
Üstelik et biz
Türkler için vazgeçilmez bir lezzet. Tabii fiyatının
yüksek olması düşük bütçeli haneleri bu proteinden mahrum bırakabiliyor.
Ama ben yine de et yemenin bir
tercih olduğunu da düşünüyorum. Mesela benim annem
vejeteryan, et ve tavuk yemiyor.
Eh malum havalar ısınıyor, beklenen bahar ve yaz mevsimi kapıda. Açık havada mangal keyfi de yavaş yavaş başlar. Çoğumuzun içinde bir
'kendin pişir kendin ye' kültürü barınıyordur zaten.
İşte
Astoria Alışveriş Merkezi'nin en üst katında açılan
'Et'n More' adlı restoran da
kapalı mekanda
'mangal keyfi' olanağı sunuyor. Nasıl mı?
Volkanik taş üzerinde yani kendi
ızgaranızda, kendi ellerinizle etinizi pişirebiliyorsunuz. Dilim dilim bonfilelerinizi
sadece 2 dakikada pişirerek arkadaşlarınıza da hava atabilirsiniz. Bu volkanik taşlar önceden
400 derecelik özel fırınlarda ısıtılıyor. Bu yüzden size işin 2 dakikalık kısmı kalıyor.
Klasik mangalın aksine,
kokusuz ve dumansız bir mangal keyfi yaşamak isterseniz burayı deneyebilirsiniz. He 'ben mangaldan anlamam, bununla da uğraşamam' derseniz, etiniz
mutfakta pişirilerek de servis ediliyor.
Yaklaşan
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için de özel bir etkinlikleri var.
8-12 yaş arasındaki minik müşterilerine
volkanik taş üstünde eğlenceli ve sağlıklı mangal keyfi yaşatacaklar. Küçük aşçılar
et çeşitlerinden et pişirmenin püf noktalarına kadar pek çok şeyi öğrenebilecekler.
Et'n More'un çocuklara özel
ücretsiz etkinliği saat
14.30-17.00 arasında.