Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Mart 2007  
Yazar Arşivi

Bu önerilere kulak verin

Güzel bir cumartesiye uyandığınızı tahmin ediyorum. Havalar hızla ısınmaya başladı. Baharı çabucak atlatıp yazın ortasında kendimizi bulacak gibiyiz. Kavurucu sıcakların baharı yok sayması bir bakıma üzücü bir bakıma da tıpkı benim gibi deniz hasretiyle yanıp tutuşanlar için ise müjdeli haber...
Artık, ağustos sıcağında gözlerimi dünyaya açmamdan mıdır, ismimin hikmetinden midir yoksa kansızlık çeken bedenimin mart soğuklarında iliklerine kadar üşümesinden midir bilemiyorum; resmen güneşe eriyor ruhum ve bedenim. Biraz güneş görünce dümen değiştiren ruhum, mutluluktan tavan yapmış durumda!!! Bedenim çok zayıfladı ama midem sürekli zil çalıyor. Şimdi, bu nasıl olabilir diyeceksiniz ama oluyor işte! Sanırım metabolizmam hızlandı. Çok yemek yiyorum, kendimi tutamıyorum ama çok da spor yapıyorum. Bahar günlerinde midenizi şenlendirmeniz için bazı adresler ve o adreslerin favori tadlarını paylaşmak istiyorum.
Şu sıralar moraliniz bozuk olabilir, canınız hiçbir şey çekmiyor olabilir ama neşenin yolu bazı günlerde mideden geçer... Abartmadan, aynı gün içerisinde ayrı adreslerden ve her yemekten hırsınızı almadan, güzel güzel yemeklerden kararınca yiyeceğinize güveniyorum ve size yani midelerinize yol gösteriyorum. (Yalnız dikkat edilecek yegane husus fiyatlar!! Bu adreslerden bazıları esnaf lokantası sayılabilecekken, bazıları da...)

Canım Ciğerim
Adres: Asmalımescit Mah. Minare Sk.No: 1 Beyoğlu
Tel : 0 212 252 60 60
Ben ciğere bayılırım!! Burayı geç keşfettim pişmanım!! Yemek sonrası ben ve midem daha önce yaşamamışız, dedik birbirimize. Tıka basa yemiştik ama sonra mide ağrısı da çekmedik! Tahta taburelerin tepesinde ciğer, yanında soğan, piyaz ve yeşil salata yedik. Aaa, bu arada buraya çokça tanıdık sima gelmekte, bilginize.

DOLCE Pastanesi
Adres: Yalıboyu Caddesi No: 2002, Kuruçeşme
Telefon: 0212 263 73 15
DOLCE 1994 yılından beri Kuruçeşme'de. Sipariş üzerine çalışılan pastalar birer sanat harikası! Yalnız burada her pastanede gördüğünüz mamüller mevcut değil. Baktıkça yemeğe kıyamadığınız ama birinci lokmadan sonra paylaşmaya kıyamadığınız bir his bırakıyor üstünüzde. Ben eve misafir kabul etmeyi çok severim ve bu özel günlerde DOLCE Pastanesi'nden gelen ikramlarım hayat kurtarır. Hele o beyaz çikolatalı ve muzlu pastası yok mu!!" "Ekmek yoksa pasta yiyin" diyesi geliyor insanın... Bu arada DOLCE'nin en önemli özelliği krema yerine hakiki çikolata kullanmasıdır.

Banlieue 6080
Adres : Maçka Demokrasi Parkı yanı No: 1 Maçka Telefon: 0 212-231-0356 Burası canımın içininin mekanı. İzzet'le ilgili olarak hiçbir şey yazmamaya özen gösterdiğim bu sayfada, mevzum İzzet Çapa değil; yemekleri. Seneler sonra 'eller havaya'nın dışında aynı zamanda iyi yemek nasıl yapılır ve sunulur, yemek yemenin bir kültür olduğuna inananlara gösterdi. Şimdi menüde yok ama orada içtiğim balkabağı çorbasının hayaliyle yanıp tutuşuyorum. Bu arada ciğerseverler, ciğerin babası bu mekanda sizi bekliyor. Hele hele tbone steak seviyorsanız, aklınızı kaçıracaksınız.
Taksim Marmaris Büfe
Adres: Cumhuriyet Caddesi No: 19 Taksim
Tel: 0 212 237 38 45
Elmadağ-Taksim arasında 1964'ten beri hizmet veren Marmaris Büfe, 24 saat açık. Olur olmaz saatlerde acıkanlar için ucuz ve lezzetli bir durak. Hele dilli, dilli-kaşar peynirli, biftekli, biftek-kaşar peynirli var ya, yeme de yanında yat! Gece dopinge ihtiyacı olanlar; Leyla adlı çikolatalı-muzlu tostu meşhurdur...

Mangerie
Adres: Cevdetpaşa Cad. No:69 K:3 Bebek, İstanbul
Tel: (0212) 263 51 99
Bebeğin incisidir bana göre ama çoğunlukla fiyatların pahalılığı yazılır çizilir. Ben ne yemişsem ne içmişsem, o kadar mutlu kalktım ki sofradan hesaba bakmak bir kere bile aklıma gelmedi. Acaba çok mu para ödemişim defalarca da benim aklım midemde çalıştığı için anlamamışım? Sanmam. Herhangi bir sabah gidin ve Mangerie'de kahvaltı edin ve kendiniz karar verin.

Cihangir Symrna Cafe
Adres: Akarsu Caddesi. 29 Cihangir
Telefon: 0 212 244 24 66
Cihangir'de bu adresi bilmeyen yoktur. Her pazar işe gider gibi kahvaltıya gittiğimiz mekanımızı çok seviyoruz. Dedim ya kahvaltısının üstüne tanımıyoruz ve mekanın enerjisine bayılıyoruz. Servise gelince, tek kelime ile mükemmel, bir kelime daha eklemek gerekirse samimi!! Sucuklar, ballar, simitler, peynirler, börekler. Aman Allahım çok acıktım sanırım!!

Balıkçı Kahraman
Adres: İskele Caddesi No:15 Rumelikavağı
Telefon: 0212 242 64 47
Bendeniz denizden ne çıksa yerim bu yüzdendir ki favori restorantlarımın çoğu balıkçıdır. Evim Arnavutköy'de, çok şanslıyım, Her yanım balıkçılarla dolu. Yürüme mesafesinde kapı komşum balıkçılarım var ama taa oralarda, uzakta hasretini çektiğim 'kalkan tandır' var ki, of of!! Yazarken bile ağzım sulanıyor, midem gurulduyor. Balık kokoreçi de hatırladım, bana bir şeyler oluyor, fenalaşıyorum!! Özlemişim odun sobasında ısınan bu şirin mekanı. Balık köftesini levrekten yapıyorlar, yani ayçöreği misali artık balıklardan değil. Lakerda sevmem ama aranızda sevenler varsa en takozu burada...
Bugün bu adreslerden birini deneyin ve kendinize izin verin. Hayattan mola alınabilecek kadar güzel bir gün çünkü bugün.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutluluk sizce nedir?   / 17-03-2007
 Adem'in Trenleri   / 10-03-2007
 Geçen hafta:   / 03-03-2007
 Türkiye'de stand-up'çı yok   / 24-02-2007
 Bir akşam yemeği önerisi   / 17-02-2007
 14 Şubat tarihine dair...   / 10-02-2007
 Dostlar kendini kötü günde belli eder   / 03-02-2007
 Yazlık sinemalardaki çekirdek sesi...   / 27-01-2007
 Kalemimle değil, kanlı canlı geliyorum!   / 20-01-2007
 Hayatımın ilk tokadı...   / 13-01-2007
GÜNCEL
Duygusal Duygusal mektup
İstanbul'da önceki gün hayatını kaybeden hayırsever işadamı Kadir...
Su akar Türk bakar
Faciadan döndük
İhmal kurbanı
10 saniyede ölüm
Yasak aşk vahşeti
Mucize bebek
SPOR
Tek Tek ses tek yürek
Biliyoruz, takımımız eksik.. Biliyoruz, 36 bin azgın Yunanlı bizi...
Ben senin yazdığına karışıyor...
Kilit adam Tuncay
İsme özel bilet
Demirrören gibi konuştu
Bizi çekemiyorlar
Ersen Martin sıkıntısı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 14°C 9°C 
ANKARA Yağmurlu 14°C 6°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 17°C 11°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 18°C 12°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 20°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.408,710 D:% 0,39
DOLAR S: 1,385 D:% -0,11
EURO S: 1,842 D:% -0,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu