
Düşünen ve öngören beyinler diyor ki: "Yakın gelecekte uzmanlaşmış kişilere daha fazla ihtiyaç duyulacak alanlar ve gözde olacak meslekler ise şunlar olacak":
- Bilişim ve telekomünikasyon: İletişimin ve bilgi paylaşımının önem gözde olacak yeni mühendislik dallarını şöyle tanımlıyor: Bilgisayar dizayn mühendisliği (bilgisayar programlanmasında karşılaşılan problemleri çözmeye yönelik), ergonomi mühendisliği (verimliliği artırmak için, insan-makine ve çevre arasında iletişim modelleri kurmaya yönelik), imaj mühendisliği (kurum tanıtımları için reklam ve mimarlığın birleştirilmesi), risk mühendisliği (işletmeleri her türlü riske karşı korumaya yönelik), genetik mühendisliği (kanser, AIDS gibi çözümsüz görünen hastalıklarla mücadeleye yönelik).
- Uzay ile ilgili her tür meslek. -
Turizm: Giderek küresel bir köye dönüşen dünyada, seyahat etmek özgürleştikçe ve kolaylaştıkça, bu yönde daha fazla talep olacak ve turizmcilere daha fazla iş düşecek.
- Bankacılık ve borsa: 20'nci yüzyılın son çeyreğinde yükselişe geçen bu alan, parayı iyi yönetmek giderek daha fazla önem kazandığı için bu yüzyılın ilk çeyreğinde de önemini koruyacak.
- Danışmanlık ve insan kaynakları: Yeni teknolojileri iş süreçlerine uyarlamak ve yeni iş tanımları doğrultusunda işgücü ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla şirketler, yönetim danışmanlığı hizmetlerinden daha sık yararlanacaklar ve insan kaynakları alanı genişleyecek.
- Sanat ve spor: Bu eğilimden olumlu bir şeymiş gibi söz etmek pek kolay olmasa da spor, müzik, sinema ve dans gibi alanlar giderek profesyonelleşecek ve önemli meslekler arasında yerlerini alacak.