* Gofret, bisküvi ve çikolata nasıl saklanmalı? Gıda Güvenliği Derneği (GGD): Serin ve rutubetsiz ortamlarda depolanmalı. Ürünler, meyve, sebze, bakliyat ve tahıl ürünleri ile birlikte depolanmamalı. Çikolatanın ideal saklanma sıcaklığı 20 derece. * Bisküvilerde kullanılan çeşni maddeleri mikrobiyolojik açıdan risk oluşturur mu? GGD: Ürünler pişirildikten sonra eklenen çeşni maddeleri (krema, jöle, vb) hijyenik koşullarda işlenmediği takdirde risk oluşturabilir. * Sütlü çikolatalarda süt mü kullanılıyor, süt tozu mu? GGD: Bütün sütlü çikolatalarda süt tozu kullanılır. Süt çok yüksek miktarda su içerdiği için çikolata üretiminde kullanılamaz.