İçine birçok renklendirici ve katkı maddesi konulan şekerlemeler ile tatlılar sağlığımızı tehdit ediyor. Uzmanlar, katkısız-boyasız olan ve güvenilir markaların ürünlerini tavsiye ediyor.
Rengarenk görüntüleri ile küçük-büyük herkesi fetheden çikolata ve şekerlemeler, binbir çeşit hastalığa davetiye çıkarıyor. Şekerleme ile çikolataları renklendirmede ve korumada kullanılan katkı maddeleri, kanserden zeka geriliğine, çocuklarda davranış bozukluğundan astıma kadar birçok hastalığa neden oluyor. İngiliz Gıda Standartları Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre; yapay renklendiricilerle üretilen şekerlemeleri tüketen çocukların IQ seviyesi 5.5 puan düşüyor. Açıklamada, şekerlemelerdeki katkı maddelerinin, benzindeki kurşun kadar zarar verdiğinin altı çiziliyor. Southampton Üniversitesi de, İngiliz Gıda Standartları Bürosu'nu destekleyerek, yapay renklendiricilerin ve katkı maddelerinin IQ seviyesini 5.5 puan düşürdüğünü vurguladı. Yurt dışında yasaklandı Anadolu Sağlık Merkezi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Öcal Kuzum, ülkemizde renkli draje çikolatalarda ve kaymaklı bisküvilerde bulunan, katkı maddesi E123 ve E110'un, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya, Japonya ve daha birçok ülkede yasaklandığını belirtti. Bu tür gıdalardaki en yaygın tehlikenin koruyucu ve renklendirici katkı maddeleri olduğunu söyleyen Uzman Dr. Elif Güveloğlu ise katkısız ve boyasız ürünlerin tercih edilmesini istedi