Gıda maddelerindeki kayıtdışılığın genel olarak yüzde 50 civarında olduğunu belirten Şekerli Mamül Sanayicileri Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, şekerleme sektöründe kayıtdışılığın yüzde 70 civarında olduğunu vurguladı. Anadolu'da irili ufaklı pek çok firmanın şekerleme üretimi yaptığını ifade eden Kopuz, bu firmaların halkın sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Yıllardır Türkiye'nin gündemini kaçak şekerin işgal ettiğini bildiren Kopuz, şunları kaydetti: "Türkiye'ye kaçak olarak kimi çevrelere göre en az 400-500 bin ton, kimi çevrelere göre de 1 milyon ton civarında kaçak şeker girmektedir. Bu şekerler, merdiven altında üretilen şekerlemelere katılarak halka yediriliyor." Kopuz, bunun ekonomiye zarar verdiğini ve sektörün dünyadaki rekabetçiliğini bitirdiğini sözlerine ekledi.