Ankara Ticaret Odası'nın geçtiğmiiz aylarda yaptığı bir araştırma pek de bilinmeyen bir gerçeği ortaya koydu. Türkiye'deki farklı lezzetler bölge bölge sınıflandırılması ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. İç Anadolu Bölgesi, gastronomi tarihinde 455 çeşit farklı lezzetle en zengin mutfağa sahip bölge olarak yerini aldı.
TAHIL VE ET ÜRÜNLERİ Zeytinyağının kullanılmadığı, tahılların ön plana çıktığı İç Aandolu mutfağının vazgeçilmezlerinden biri de kırmızı et. Bölge insanı hemen her yemeğinin içine et koyuyor, sebzeler ise iklim dolayısıyla kısıtlı ölçülerde yetiştiriliyor. Buğday ve unla haşır neşir olan bölge insanı, ekmeğin binbir çeşidini evinde pişiriyor, börekler ise yine etle lezzetleniyor.