İç harcı için: * 500 gr. dana kıyma * 1 kuru soğan * 1 kaşık margarin * 1 kaşık biber salçası * 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber * 1 demet maydanoz Dışı için: * 1 bardak ince bulgur * 1 yumurta * 500 gr. dana kıyma * 1 bardak un * 1 kaşık tatlı biber salçası * 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz.
Yapılışı: Soğan ve kıymayı kavurun. Biber salçasını ilave edin. Üzerine maydonozu ilave edin. Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın. Üzerine yağsız kıymayı koyup yoğurun. Yumurta, salça, un, tuz, karabiberi ilave edin ve yoğurun. Hazırladığınız bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları yuvarlayın sonra içlerini oyun. Oyukları önceden hazırladığınız kıymalı harçla doldurup kapatın. Köfteleri haşlayın.