Malzemeler:
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* Tuz, karabiber
* 3 kaşık limon suyu
* 4-5 taze soğan
* 1 kaşık salça
* 2 domates
* 1,5 bardak bulgur
* 1,5 bardak tahin
* 1 soğan
* 1 çay kaşığı kimyon
* 2 kaşık susam
* 2 kaşık sıvıyağ
Yapılışı: Kuru soğan, yeşil soğan ve maydanozu kıyın. Domatesleri doğrayın. Bulgurun üstüne 2 su bardağı kaynar su dökün. 15-20 dakika demlendirin. Demlenen bulgurun içine kuru soğan, kimyon, susam, tuz, domates, karabiber, salça, yeşil soğan, maydanoz, kırmızı biber ve tahini karıştırıp hamur gibi yoğurun, sıvıyağı ve limon suyu ekleyin. Elinizle sıkarak köfte şekli verin. Marul yapraklarının içine koyarak servis yapın.