Adana Şiş Köfte Malzemeler: * 500 gr. az yağlı koyun kıyması * 150 gr. kuyruk yağı * 3 adet orta boy soğan * 1 demet maydanoz * 2 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 1 çay kaşığı dövülmüş yaprak biber
Yapılışı: 1) Soğan ve maydanozu ince ince kıyıın. Kuyruk yağını da çift bıçakla incecik kıyın. Kıyma, tuz ve kırmızıbiberi diğer gereçlerle karıştırıp iyice yoğurun. 2) Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Şişlerin üzerine avuç arasında sıkıştırarak geçirin. Üstlerini yağladıktan sonra, ızgara üzerinde çevirerek kızartın. Diğer kebablarda olduğu gibi servis yapın. Bumbar dolması Malzemeler: Iç Malzemesi: * 1 kg bumbar (Koyun ince barsağı) * 2 su bardağı pirinç * 1 yemek kaşığı nane * 1 yemek kaşığı biber salçası * 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber * Karabiber, tuz Terbiye Malzemesi: * 1 yemek kaşığı tuz * 5 su bardağı su * 1 yemek kaşığı tereyağı * 2 çay kaşığı nane
Yapılışı: Bir kapta pirinç, nane, biber salçası, pulbiber, karabiber ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta bumbarları tuzlu suda ters yüz ederek iyice temizleyin. Temizlediğiniz bumbarların içine hazırladığınız harcı doldurun. Bumbarların dış yüzeyini bir kez daha tuzlu suyla yıkayın. Terbiye malzemelerinin hepsini bir tencerede karıştırın. Tencerenin içine bumbarları yerleştirin, 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.