* Aksaray: Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme.
* Ankara: Calla, bici, öllüğün körü, saçkıran.
* Çankırı: Yaren güveci, mıkla, tutmaç.
* Eskişehir: Çiğ börek, abısta, harşıl.
* Karaman: Batırık, bidik, paraköfte.
* Kayseri: Pastırma, sucuk, mantı.
* Kırıkkale: Kömbe, külleme, sarığı burma.
* Kırşehir: Keykef, temal.
* Konya: Düğün yemeği, etli ekmek.
* Nevşehir: Ağpakla, dıvıl, sızgıt.
* Niğde: Mangir çorbası, üzüm boranası, unlu söğürme.
* Yozgat: Testi kebabı, arabaşı.
* Sivas: Sivas Kebabı, Peskutan Çorbası, Pezik Turşusu.