* Ağrı: Abdigör köftesi, gösteberg et, selekeli (saç kavurma).
* Ardahan: Evelik aşı, pişi, kuymak (mıhlama).
* Kars: Kaşar, gravyer, tandırda kaz çekmesi.
* Iğdır: Bozbaş yemeği, helise, perzana.
* Elazığ: Anamaşı, tavşan üfelemesi, hürriyet kadayıfı.
* Erzincan: Tulum peyniri, tava leblebisi.
* Erzurum: Cağ kebabı, den çorbası, çaşır.
* Malatya: Kayısı, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi.
* Bingöl: Dut pekmezi.
* Bitlis: Büryan kebabı, şekalok, çorti köftesi.
* Muş: Muş köftesi, çorti aşı.
* Tunceli: Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet.
* Van: Otlu peynir, inci kefali, ilitme.
* Şırnak: Kutlık, serbıdev, hekeheşandi.
* Hakkari: Gulul çorbası, kepaye, kiflik.