* Artvin: Hınkal, çergebaz, gendima.
* Amasya: Kesme ibik çorbası, unutma beni, eli böğründe.
* Bartın: Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması.
* Bayburt: Tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana.
* Bolu: Kedi batmaz, kaldırık dolması, kaşık sapı.
* Çorum: Leblebi, cızlak, çullama.
* Düzce: Çerkez tavuğu, şıl böreği, lepsi.
* Giresun: Hamsi böreği, çalıçileği çorbası, karalahana diblesi.
* Gümüşhane: Köme, lemis, haşıl.
* Karabük: Göbü, katlaç, malak.
* Kastamonu: Köle hamuru, cırık tatlısı, delioğlan sarığı.
* Ordu: Melocan (diken ucu) kavurması, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması.
* Rize: Anzer balı, hamsi çiğirtası, enişte lokumu.
* Samsun: Samsun pidesi, turşu kavurması, kocakarı gerdanı.
* Sinop: Sinop kestanesi, nokul, mamalika.
* Tokat: Tokat kebabı, bacaklı çorba.
* Trabzon: Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi.
* Zonguldak: Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, beyaz baklava.