Piyasadaki onlarca diyetin herkeste aynı etkiyi göstermeyeceğini, aslında yarardan çok zarar sağlayabileceğini söyleyen 32 yıllık diyetisyen Dr. Sumru Özbay, sağlıklı zayıflamanın sırrını anlattı.
Bir insanın sağlıklı olabilmesi için yeterli ve dengeli beslenmesi gerektiğini, bunun da çeşit içeren yiyeceklerin gruplandırılarak yenilmesi anlamına geldiğini söylüyor Türk Kalp Vakfı Hastanesi Diyetisyeni Dr. Sumru Özbay. "Kilonun normal sınırlarda olmamasının nedeni aileden gelen yapısal özellikler, yaşam tarzı (hareketli/hareketsiz), beslenme şekli ve vücut kimyasındaki değerler ile hormonların farklılığından kaynaklanabilir" diyen Dr. Özbay, "Her yaşta diyet yapılır ama mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır" şeklinde konuşuyor. Sadece zayıflama değil yaşlılarda, gebelerde, emziklilerde, büyüme- gelişme çağındaki gençlerde, menopoza girmiş hanımlarda ve çeşitli hastalıklarda da diyet uygulandığını anlatan Dr. Özbay, bunların her birinin diyetinin farklı olduğunu vurguluyor. Dr. Özbay, işin sırrının; insan vücudunun ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineralleri çeşitlendirerek yemekte yattığını belirtiyor.