Köşe yazılarımı takip edenler ya da beni tanıyanlar bilirler, ben
yarı Adana'lıyım. Babam
Kadirli doğumlu.
Üniversite için
İstanbul'a geldiğinde
Boşnak annemle tanışıp evleniyor. Sonra ben ve kızkardeşim dünyaya geliyoruz... şeklinde bir özet geçebilirim.
Yani bizim evde hem meşhur
Adana mutfağı hem de
Boşnak börekleri muhabbeti eksik olmaz. Tabii
Adana kebabı özlemimizi evde değil de, dışarıda bir lokantada gideririz.
Adana'nın birkaç
ünlü kebapçısı vardır. Şimdi onlardan biri de
Etiler'de şube açmış. Geçen
ağustos ayında açılmış ama benim yeni haberim oldu. Adana'da
kebap deyince ilk akla gelen yerlerden biri
'Kebapçı Mesut Silindir' ünlülerin de uğrak yeri.
Evime yürüme mesafesinde olan bu kebapçıya gittim. Tabii sadece
'kebapçı' demek yetmez. Gayet
nezih bir ortam. Zaten yeni moda bu;
lüks kebapçı. Özellikle
Etiler ve
Levent civarında
Tike, Köşebaşı, Venge, Yüzevler gibi lüks kebapçılarımız mevcut.
Türk halkı
et yemeyi sever. Kebabı sever. Bir kısım da
temiz ve
rahat ortamda bu lezzeti tatmayı tercih eder. Böyle bir talep var ki;
lüks kebapçı kavramı doğmuş.
İşte
Mesut da böyle bir yer. Mutfağından çıkan
mezeler enfes. Hatta bir
mezenin tarifini bilhassa istedim ama
Sami Usta yazmamam şartıyla sırrını verdi. Bir de hatırlattı,
kebabın püf noktası etin kıyılmasında, baharatlanmasında ve
pişirilmesinde yatıyormuş.
Mezelere öyle bir dalıyorsunuz ki sonra asıl kebabı yemeye midede yer kalmıyor.
Balıkçılarda da hep başımıza gelir. Önden mezeleri ve ara sıcakları yeriz, sonra balığa yer kalmaz.
Yazıda
yemek anlatmak biraz sıkıntılı bir iş sevgili okuyucularım. 'Yedim, içtim, hadi şimdi de size anlatayım' pek kolay olmuyor. Beni arada derede bırakıyor. Ama yeni
keşfettiğim mekanları da sizlerle paylaşmak istiyorum.