Ramazan'da beslenme hataları Çokyemek: Ramazan'ın en bilinen özelliklerinden biri de iftar sofralarının çeşitliliği ve bolluğudur. Bütün gün aç kalındığı için iftarda vücudun ihtiyacından çok daha fazla yemek yenilir. Boş olan mideye bu kadar çok yemek yiyerek yüklenilmesi durumunda sindirim zorlaşır, midede ağırlık, ekşime, yanma, bulantı, bağırsaklarda şişkinlik, kabızlık ve gaz gibi problemler oluşur.
ÇOKÇEŞİTSAĞLIĞIBOZAR Çabukyemek: İftar ve sahur sofralarında en çok yapılan yanlışlardan bir diğeri ise çok çabuk ve yeterince çiğnemeden yemek yenilmesidir. Sindirim önce ağızda çiğnemeyle başlar. Beyin doyma emrini 15-20 dakikada verir, çabuk yemek yenildiğinde doyma emri henüz alınmadığı için hâlâ aç hissedilir ve gereğinden fazla yemek tüketilir. Ayrıca ağızda yeterince çiğnenmeyen yiyecekler sindirim sistemini zorlayacağı için zamanla birçok hastalığa ve probleme neden olacaktır. Ramazan ayında da diğer aylarda da yemekler mümkün olduğunca yavaş yenilmeli ve çok iyi çiğnenmelidir. Çokçeşitliyemek: Ülkemizde iftar sofralarının zenginliği bir gelenektir. İftar sofrasındaki yiyeceklerin çok çeşitli olması, bunların sağlık ve beslenme kurallarına uymaması, başta sindirim sisteminin zorlanmasıyla birlikte birçok sağlık sorununa yol açar. İftar menüsündeki yemeklerin birbiri ile uyumlu olması önemlidir.