Domates: Kanserden koruyucu, yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze. Beta karoten ve çinkodan zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etki gösterebilir. Potasyum içeriğinin dengeli olması nedeniyle yüksek kan basıncı üzerinde ve vücudun su tutmasında olumlu etkileri görülebilir. Domatesin içerdiği önemli bileşiklerle bağırsakları harekete geçirmede ve toksin atımında önemli etkileri görülebilir.
Karahindiba: Karaciğere destek verebilir. İçeriğindeki karatenoidler sayesinde antioksidan özelliği içerir.
Enginar: Kan şekerini dengelemede, kandaki üre ve kolesterolün düşürülmesinde olumlu etkileri görülebilir. Özellikle karaciğerden toksin atabilir. Kanın temizlenmesinde, vücuttaki zehirli maddelerin ve yorgunluk maddelerinin idrarla dışarı atılmasında etkin olabilir.
Salatalık: Posa bakımından zengin, iyi bir potasyum kaynağı ve diüretik ( su atıcı ) etkiye sahip bir sebzedir. İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atılmaktadır. Ciltteki ter bezlerinin çalışmasına yardımcı olabilir.
Sarımsak: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. İçerdiği allicin adlı madde sarımsağa kokusunu verdiği gibi antibiyotik özellik gösterebilir ve kolesterole yardımcı olabilir. Vücuttaki salgı bezlerinin çalışmasında etkinlik gösterebilir.
Maydanoz: C vitamini ve demir deposudur. Böbrekleri temizleyici, kan şekerini dengeleyici ve kansere karşı koruyucu etkisi görülebilir. Kan şekerinin normal seviyede tutmada yardımcı olabilir.
Zencefil: Sindirim sistemini rahatlatıcı etkiye sahiptir. Vücuttaki zehirli maddeleri dağıtabilir. Kramp, mide ekşimesi ve ishali önleyici etkisi görülebilir. Tokluk sağlamada ve bulantıyı önlemede kullanılabilir.
Kereviz: Antioksidandır. Sindirim sistemini rahatlatabilir. İdrar söktürücü etkisi görülebilir. Süt yapımını ve verimini arttırabilir. Kan şekerini ve yüksek tansiyonu dengeleyebilir.
Elma: Posa bakımından zengin, güçlü bir antioksidan özelliğe sahiptir. Sindirim sistemine yardımcı ve toksin atıcı özelliğe sahiptir. İçerdiği yüksek potasyum ve düşük sodyumla sakinleştirici etki gösterebilir. Karaciğer hücrelerini koruyucu etkileri görülebilir.
Kırmızı erik: Posa ve potasyum bakımından zengin, içerdiği beta karoten sayesinde güçlü bir antioksidandır. Bağırsak hareketini arttırabilir. Karaciğeri temizleyebilir ve böbrek sağlığını koruyabilir.
Kivi: Potasyum ve C vitamini bakımından zengin, sindirime yardımcı. Kolesterol seviyesini düşürücü, karaciğer fonksiyonunu arttırıcı etkileri görülebilir. Kanın temizlenmesinde ve toksin atılmasında yardım edebilir.
Kayısı: Potasyum, posa, beta karoten ve C vitamini yönünden zengin, bağırsakların düzenli çalışmasında etkili. İçerdiği beta karoten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önleyebilir. Kayısının parlaklığı arttıkça, içindeki beta karoten oranı da artmaktadır.
Vişne: Potasyum ve C vitamini içeriği yüksek, diüretik etkili ve toksin atmada etkin bir meyvedir.
Böğürtlen: Folik asitten zengindir. Bağışıklık sistemini destekleyici etki gösterebilir.